Kotisivu
In English
Esittely
Koirat
Rodut
Pentuja
Kasvatus
Uutiset
Linkit
Galleria

 

 

Olen Merja Tiainen ja harrastan pienimuotoisesti koirien kasvattamista kennelnimellä Snowtime´s perheeni kera. Asumme maaseudulla Etelä-Savossa. Varsinaista kenneliä meillä ei ole, eikä kasvattaminen ole syy pitää koiria, vaan koirat elävät lemmikkeinä kotioloissa kanssamme. Koirien lukumäärä meillä on rajallinen, sillä haluamme jokaiselle huolenpitoa, aktiviteettia ja liikuntaa. Kasvatuksemme on kuitenkin tavoitteellista ja toivomme siihen myös järkevää valinnanvaraa. Siksi olen sijoittanut muutamia koiria ihaniin ja yhteistyökykyisiin koteihin, joissa ne myös elävät perheenjäseninä.  Suuri kiitos heille kaikille yhteistyöstä!

Ammatiltani olen biologi (biokemia & ekologia), johon liittyy osa harrastuksistakin. Harrastuksenani on ollut lajintuntemus, josta on kehkeytynyt myös ammatillinen mielenkiintoa. Olen opiskellut biologiaa, biokemiaa, soveltavaa biologiaa, kasvatustieteitä ja maantiedettä. Vuosien varrelta kokemusta on kertynyt myös luonnonvaraisista eläimistä sekä kotieläimistä. Molempien rotujemme puitteissa olemme matkustaneet ympäri maailmaa ja tavanneet koiria ja ihmisiä, sekä tutustuneet aussien tapauksessa myös sen eri käyttötapoihin ja harrastuksiin. Aussieiden parissa elämää on eletty melkein 20 v., japsien yli 30 v. Muunrotuisia koiria ja kaksi sekarotuista on myös kuulunut elämäämme yli 40 v. aikana.
Koiristamme paras kokemus on meillä, kysy rohkeasti lisää.

Koirat ovat meille elämäntapa ja tittelit yms. ovat toissijaisia. Koiramme kulkevat paljon luonnossa ja luontoharrastuksissa mukana. Olemme ulkoilmaihmisiä, mutta emme siksi, että koiramme vaatisivat toimintaa aamusta iltaan. Vaan viihdymme luonnossa ja meistä on mukava myös harrastaa yhdessä koirien kanssa. Lisää luontoasiaa löytyy luontosivulta sekä kuvagalleriasta. Pitkäaikainen kiinnostus koiriin ja muihin eläimiin, niiden käyttäytymiseen ja perinnöllisyyteen oli luonnollista jatkua koiraharrastuksen ja kasvatuksen parissa. Luonnossa liikkumisen lisäksi treenaamme koiriemme kanssa mm. tottelevaisuutta, palvelus- ja pelastuskoiralajeja sekä paimennusta, ja käymme omaan tahtiimme kokeissa, kilpailemassa tai näyttelyissä. Meitä kiinnostaa myös pelastuskoiratehtävät lemmikkiemme kanssa. Vuosien varrella olemme kilpailleet usean koiran kanssa eri lajeissa, mutta saavutuksia tärkeämpää on, että jokainen koira ja kasvattimme on huolehtivassa kodissa. Ennen nykyisiä rotuja, perheessämme on ollut vuosien saatossa mm. sekarotuinen, saksanpaimenkoira ja setteri. Australianpaimenkoirien parissa olemme eläneet vuodesta 2000. Japaninpystykorvia meillä on ollut jo vuodesta 1986 lähtien, ja rotu on ollut siitä saakka koko perheen sydäntä lähellä oleva asia. Elämässäni on aina ollut koiria ja koirista kiinnostuneita ihmisiä ja monilla perheenjäsenillä on pitkä kokemus koirista. Olen ollut vuosien vieriessä mukana myös monenlaisessa yhdistystoiminnassa, koulutusohjaajana, erilaisilla kursseilla koiriin ja lajeihin liittyen sekä koetoimitsijana, mikä on kaikki ollut mielenkiintoista.


Vaeltamassa aussieidemme Riffin ja Xenan kanssa

Kennelnimi Snowtime´s on hyväksytty 2001. Vaikka kasvatuksemme on pienimuotoista, tavoitteita on kuitenkin asetettu, sillä tähtäimenä on terve ja hyväluonteinen, rodunomainen koira. Panostamme jokaiseen pentueeseen paljon harkintaa, aikaa ja huolenpitoa. Koiramme ovat myös ensisijassa lemmikkejä, joiden kanssa harrastetaan ja eletään ihan tavallista arkea. Pentuja syntyy siksi yleensä harvakseltaan. Jokaisen yhdistelmän olemme puntaroineet huolella sen kokemuksen ja tiedon valossa, mikä meillä on olemassa ja olemme aina valmiita oppimaan myös uutta. Japaninpystykorvissa vielä pieni osa koirista on nykyhetkellä esmerkiksi tutkittuja ja siksi niistä on vaikea tehdä voimakkaita johtopäätöksiä, vaan rodun terveydentilan seurantaa olisi hyvä jatkaa edelleen. Australianpaimenkoirissa tutkimukset ovat vakiintunut käytäntö. Nykyisillä rotukoirilla on mielestäni tarpeen kiinnittää huomiota myös populaation monimuotoisuuteen. Pyrimme tutustumaan koiriemme sukuihin ja rotujemme taustoihin laajasti.
Tuemme Ask & Tell-ohjelmaa. Jos et löydä kaipaamaasi tietoa sivuiltamme, ota yhteyttä.

 

 Mielestäni harrastajien toisiaan kunnioittava, positiivinen, rehti ja rakentava yhteistyö vie rotuja eteenpäin. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia ketkä ovat vuosien mittaan olleet yhteistyössä! Kiitos myös ystäville tämän harrastuksen parissa. Koiristamme paras kokemus on meillä, ota rohkeasti yhteyttä jos rotumme tai koiramme kiinnostavat.

Merja Tiainen
snowtimeskennel (@) yahoo.com  (poista välilyönnit)
 

  Otan mielelläni sähköpostia vastaan. Olen kuitenkin sähköpostillani melko harvoin, joten älä hämmästy, jos vastaus ei tule nopeasti. Vastaan mielelläni heti kun se on mahdollista, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Jos vastausta ei kuitenkaan kuulu, tarkista myös roskapostikansiosi, joskus viesti voi vahingossa mennä sinne.

 

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 23. tammikuuta 2080