Kotisivu
In English
Esittely
Koirat
Rodut
Pentuja
Kasvatus
Uutiset
Linkit
Galleria

 

Kasvatetut Snowtime´s pentueet:

 

japaninpystykorvapentueet     australianpaimenkoirapentueet

Omien koirien (japsi, aussie) sekä kasvattien harrastuksia ja tuloksia

Kasvatus on meille harrastus ja siksikin pienimuotoista. Kasvatustavoitteena on kuitenkin terve ja rodunomainen koira, jonka voisi itsekin omakseen ottaa. Arvostamme koirassa arkielämän kestävää rodunomaista luonnetta. Sekä mm. pitkäikäisyyttä, normaalia lisääntymiskykyä ja hyvää yleisterveyttä. Kasvatuksessa emme tavoittele liioiteltuja piirteitä ja fanaattisuus missään asiassa on harvemmin hyväksi. Biologina & perinnöllisyystieteeseen perehtyneenä (Merja) tiedostamme myös, että täydellisiä yksilöitä tai sukutauluja ei ole olemassakaan. Jalostaminen voidaan ajatella rodun kehittämiseksi, mutta kasvattaminen on myös hyvien ominaisuuksien säilyttämistä ja monimuotoisuuden vaalimista. Kasvatuksessa meillä on käytössä erisukuisia koiria, mikä tarkoittaa että eri Snowtime´s pentueet eivät välttämättä ole keskenään sukua.

Snowtime´s pentueita on syntynyt 18. Kaikkien vanhemmat ovat olleet kyynärtutkittuja, kolmentoista pentueen molemmat vanhemmat ovat molemmat 0/0, kahdessa pentueessa toisella vanhemmista on 0/1 ja toinen 0/0, ja kahdessa toinen vanhemmista on 0/0, toisen ollessa tapaturman johdosta -/0. Snowtime´s japsit ovat rodun keskitasoa useammin lonkka- ja kyynärkuvattuja sekä osa myös jossain elämänsä vaiheessa silmätutkittuja. Tämä ei johdu siitä että katsoisimme, että kasvateillamme on suurempi riski em. asioihin sairastua, vaan olemme vilpittömästi kiinnostuneita tietämään näistäkin ominaisuuksista. Japaninpystykorvilla ei ole pakollisia tutkimuksia jalostuskoirille, joten kaikki tutkiminen on vapaaehtoista. Tähän saakka japaninpystykorvapentueissamme molemmilla tai toisella vanhemmalla on ollut jotain harrastustaustaa muistakin lajeista kuin koiranäyttelyt.

Roduistamme kumpaakin voidaan pitää anatomialtaan normaalina ja ns. perusterveinä. Kummassakin rodussa on kuitenkin tavattu myös sairauksia, kuten muissakin roduissa. Emme tiedä onko jokin näistä koiralle tai omistajalle "pahempi tai parempi" toista. Kasvattaminen on monen asian ja kokonaisuuksien huomioonottamista yhtä aikaa, ja pyrimme tekemään siinä suhteessa aina parhaamme. Jokaisen yhdistelmän olemme puntaroineet huolella sen kokemuksen valossa, mikä meillä sillä hetkellä on olemassa.

Pentue on suunnitteilla silloin, kun kyseessä on yhdistelmä, johon itse uskomme ja kun toiveena on pitää kasvatus elinvoimaisena tai pitää perheessä pentu kyseisestä pentueesta. Ja pentue sopii myös elämäntilanteeseemme. Näin ollen pentueita toteutuu harvakseltaan. Kasvattamamme pentueet löytyvät kohdasta "kasvatetut pentueet" sekä KoiraNet-tietojärjestelmästä.

 

 

 


 

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 23. tammikuuta 2080