Kotisivu
In English
Esittely
Koirat
Rodut
Pentuja
Kasvatus
Uutiset
Linkit
Galleria

 


 

Uusimmat kuulumiset 2018 alkaen löydät kotisivuiltamme


http://www.snowtimes.net/WP

 

 

 

 

 

 

Uutisia ja kuulumisia 2017!

Päivitetty pentusivua, australianpaimenkoiran pentuja odotettavissa ja japaninpystykorvapentuja suunnitteilla, yhteistyössä

Paljon on tuloksia tullut syksyn mittaan, päivitellään niitä ja muita kuulumisia lähipäivinä, sekä uusia kuvia. Jos haluat jotain infoa koirastasi sivuille tai kuvia, laita postia :)

Onpas aikaa vierähtänyt sitten edellisten sivujen päivitysten. Paljon on kuulumisia, ja päivitellään lisää kesän edetessä. 
Pentusuunnitelmia on, molemmille roduille, näistä voit lukea lisää pennut-sivulta, jonne päivitetään lisää infoa. Halutessasi voit myös kysäistä lisää.
Suunnitelmia on katsottu pidemmälle tulevaisuuteen, jonka jälkeen näillä näkymin ei toviin suunnitelmia tule.
Näiltä sivuilta voit lukea ketä me ollaan, ja millainen filosofia ja kokemus meillä koirista on.
Eläintieteen puolelta Merjalla on melkein 20 vuoden kokemus, ja koirista koko perheellä tätä pidempi historia.
Kummankin rotumme puitteissa olemme reissanneet ympäri maailmaa ja tutustuneet koiriin, niiden käyttöön ja ihmisiin.
Pentueet toteutetaan usein yhteistyössä. Snowtime´s poppoo käsittää laajan joukon mukavia immeisiä ympäri Suomea, ja kokoonnumme aika ajoin treenaamaan yhdessä.
Kiitos ihanille <3!!  Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että kasvateillamme iloinen hyvät kodit ja mieluusti kuulemme kuulumisia, ihan arjesta kuin  harrastuksistakin.

Källin (Amaranth) kanssa eka pelastushakukoe, hyväksytty

Hyrrä (Bonanza) spondyloositulos;puhdas eli SPO 0

Mialle ja Cinnalle (Crestone Peak) agin kakkosissa hieno rata ja LUVA, paljon onnea!!

Reino (Rook) käväisi paimennustaipumustestissä mukavin arvioin, onnea Arja!!

Vietimme taas treeni- ja leiriviikonloppua 16. - 17.9.2017 Savonlinnassa, lajeina TOKO, PK-haku ja paimennus. Koutsaamassa TOKO:ssa Maarit Pirinen, iso lämmin kiitos!!
Ihana viikonloppu, mahtavia tyyppejä ja koiria. Meitä oli noin 15 koirakkoa treenailemassa, ja vähän enempi koiria paikalla. Iso iso kiitos kaikille, oli mukava kun olitte mukana!!
Kuvia lisätty galleriaan leiristä.

Marika ja Isla jr (Basecamp) rally-tokossa ja toinen alokasluokan hyväsytty rata, onnea!! Isla käväisi myös MH-kuvauksessa, joka sujui mukavasti.

Katjalle ja Haikulle (Amargosa) kaksi kisaa tottelevaisuuden alokasluokassa ja molemmista 1-tulos, paljon onnea!

Manu (Amadokoro) tuore FI MVA!! Paljon onnea ja kiitos Maiju, Matti ja Pilvi!!
 

Syyskuussa on taas vuorossa Snowtime´s treeniviikonloppu; lajeina toko, haku sekä pienimuotoisesti paimennus.
 Kouluttajaksi saadaan mukava ja kokenut kouluttajavieras. Kiitos Satu ja Maarit! '

Isla (Basecamp) rallykokeessa 92/100 p, onnea Marika! Udolle (Finnboy - Hime) eka sert, onnea Hanna-Leena!

Sisun (Rawah Trail, Pubi-Isla) luustokuvatulokset A/A ja kyynärät 0/0. Kelpaa noilla raunioilla kiipeillä ja harrastaa. Kiitos Mirva!

Ringan (Raven, Pubi-Isla) A/A, 0/0 selkä VA0 LTV0.
Purrin (Texas Oak, Indy-Rio) B/A 0/0. Kiitos Tiina, Emilia ja Saku!
 


ASCA paimennuskokeissa viikonloppu, loistoseuraa, ihanat eläimet, ihanat koirat!
Kokemusta taas kerättiin ja saatiin jotain onnistumisiakin. Tällä kertaa keskityimme lähinnä nautasuorituksiin.
Nuoret Källi (Amaranth) ja Gila (Blackbird) saivat kumpikin hyväksytyn alokasluokan nautaradan. Gilalle tämä oli toinen legi, joten sille valmistui koulutustunnus STDsdc ja yksi legi open lampailla.
Källille vain yksi nautastartti ja siten eka legi STDc.
Riffi voitti voittajaluokan naudat, ja vaikka missattin paneeli ja ei tullut q:ta, oli kiva työskennellä sen kanssa.
Källin kanssa lampailla H-rata, ja Gilalla avoimen luokan ankkarata, joista molemmista missattiin sentteri ja ei tullut Q, mutta muuten pisteitä ja hyvällä fiiliksellä.
Tuomarina Betty Williams, USA ja Sandra Zilch, Saksa.
Kiitos tuhannesti Pia ja Ismo, kun olette näitä tapahtumia mahdollistaneet ja järjestäneet jo lukuisia vuosia. Kiitos kaikki ihanat ihmiset, oli taas mukava viikonloppu!

Haiku (Amargosa, Riffi - Isla) debytoi toko-kokeet ja 1-tulos, onnea Katja! Riimille (Chickadee, Nabu - Riesu) kokemusta ja kesän aikana myös 1-tulos Avo-luokasta, onnea!
Riimi kävi myös luonnetestisttä tuloksella +55, laukauskokematon.

Källi täytti 3 v. Riffi täytti jo 9 v. Mahtavat koirat isolla koolla <3

Mikä viikonloppu 8. -9.7.! Kaksi iloista mahtipäivää reenaillen tokoa ja hakua Nina Mannerin opissa ja Sapekon kanssa rauniolla. Kiitos kaikille ja kiitos Anne kun sain tulla mukaan.
Ilo oli nähdä viikonloppuna myös Isla (S. Basecamp, Link - Rio) ja Onni (Tundra, Indy-Rio), sekä Saga (S. Asahi Go). Hyvää työtä Marika, Terhi ja Outi!


Henna ja Minni (S. Hirume Go) Pärnussa, Vsp ja Cacib, joten Minni on nyt uusi Viron & Baltian sekä Kansainvälinen muotovalio! Toisena päivänä Vsp ja Sert. Paljon onnea ja iso kiitos Henna!!

Mikkelissä Manu (S. Amadokoro) Rop ja Sert Pilvin kauniisti esittämänä! Paljon onnea!!

Agirodussa taitavat Hanna-Leena ja Ginko (S. Ichou Go) kolmosissa SM karsintaradalla sija 53 (53/95) ja D radalla 30/67. Kiva että japsejakin on mukana noissa karkeloissa. Niin huippua Hanna-Leena!

 8 vuotta U-pentujen (Hoppu-Sissi) syntymästä, onnea!

T-pennuista (Indy-Rio) on nyt kuvattu viisi, kaikilla kyynärät 0/0, lonkat A/A, A/A, B/A. A/B, B/B ja C/C.

N- ja D-pentueet täyttivät heinäkuun aikana jo 9 vuotta! Kaikki näistä ihanista eivät enää ole joukossamme, mutta lähetämme ajatukset Riesulle <3 ja Naomille <3 pilvien päälle

Heinäkuun Snotime´s päivillä treenattiin kaksi päivää loistavalla porukalla paimennusta ja rakennusetsintää. Kiitos kaikille, oli huippua nähdä!

Epävirallisissa agi-kisoissa debytoi Purri (Texas Oak, Indy - Rio) hyvää työtä Emilia! Purri oli käynyt myös smart dog-luonnekuvauksessa, ja saanut siitä mukavan arvion.

Ihana että myös japsit käyvät aksaamassa, rotu kun tykkää lajista kovasti. Ginko (Ichou Go) on tehnyt 3-luokassa monta puhdasta rataa, onnea Hanna-Leena!!
Ja nuoret Mila (Yamaguruma) sekä Minni (Hirume Go) tehneet hienoa työtä, oon ylpeä teistä!

Näyttelyissä vanha Melli (Shinju) 12,5 v. upeasti Rop-veteraani jo useaan kertaan, paljon onnea Soile, ja ihana että on vetsku noin hyvässä kunnossa.

Isot onnittelut Dustylle (Dusty Desert) ja Kikalle, pk-kokeissa voittajaluokassa kolme koetta ja kolme koularia, HK3, HK3 ja JK3, ootte te taitavia!!

Cinna (Crestone Peak) jatkoi agin kakkosissa keväällä ja Hyrrä (Bonanza) ykkösissä, hyvää työtä ja tästä hyvä jatkaa Jenna ja Mia!!

Katja ja Riimi (Chickadee) hienosti tokossa avo-1tulos

Gila korkkasi myös tokoputken 3-tuloksella joka meni joko-tai -ja ihan ohjaajankin mokista (eka kertaa alo uusilla säännöillä), rauhallinen hyvä paikkamakuu ja intensiivinen seuraaminen eli peruspalikat kunnossa, ja tästä hyvä jatkaa.

Talkoilemassa juhannuksena Jussin juoksut tapahtumassa ja ihan kannustamassakin, Hanna-Leenaa, Ginkolle (Ichou Go) hienosti kolme rataa kolmosissa, hyvää työtä !

Rio-muori (Justus Rio Bravo) kävi VIRTA-tarkastuksessa ja saimme koirakkona hyvää palautetta poliisilta.
Kaksi maalihenkilöä löytyi kahden tunnin etsinnässä ja koira ilmaisi molemmat hyvin, toinen löytyi haulla, toinen jäljestämällä, sekä yksi esine.
Valitettavasti tie tyssäsi liian pitkän takajäljen tarkastuksen vuoksi, se tuli ottavassa kulmassa ja vei heti esineelle. Tämä toki ei ollut yksin koiran vaan ohjaajan moka ja olisi ollut vältettävissä nopeammalla oikean suunnan tarkastamisella, koska ohjaajana kuitenkin päättelin heti että kyseessä on takasuunta. Hyvää palautetta saimme poliisilta, hylsy kuitenkin sääntöjen puitteissa.
Riolla on erinomaisia ominaisuuksia hyvälle pelastuskoiralle, se on sosiaalinen, sitkeä ja tehokas, vaikka tehtävä kestää ja kestää. Se on erinomaisella moottorilla varustettu, sietää erinomaisesti häiriöitä, on luotettava yllättävissä tilanteissa toisten eläinten, koirien ja erilaisten ihmisten kanssa, ja toimii huippukuntoisena maastossa kun myös eri sääolosuhteissa.
Hieman oli itsellä haikea olo tehdä tämä niin pian Xenan poismenon jälkeen ja itsekin sairastellen, mutta olosuhteet huomioon ottaen selvisimme varsin hienosti.

Suuri sydän on sammunut. Xena 19.1.2004 - 14.6.2017.
BH TK 1 RH-FE Diamond Bluff Paris Texas ATDds OTDc, pelastuskoira, työkoira, paimenkoira, perheenjäsen.
Uskollinen ystävä, viisas oikea käteni. Lukemattomia kultaisia muistoja. Tästä voi ottaa aikaa..

Epävirallisissa agi-kisoissa debytoi Purri (Texas Oak), hyvää työtä Emilia!

H-pentue (Rico – Vilma) 3 v. Onnea Vili, Helka ja Minni!

Ginko rallytoko epiksissä ALO luokassa 95 pistettä, jaetulla 3. sijalla. Hyvää työtä ja virallisiin vaan :)!

Agi epiksissä Ginko (Snowtime's Ichou Go) medi2-3 radalla 5rv, sija 2.

Japsien agilityn rotumestaruusskaboissa mukana kolme kasvattia - Minni, Ginko ja Mila. Kiitos ja onnea Pihla, Matti, Henna ja Hanna-Leena, hyvästä työstä!
Ja onnea Hanna-Leenalle rotumestaruus-pronssista!

Udo (UdoDirkschneider) mölli medi radalla 30rv, sija 1.!

 R-pentue (Pubi – Isla) 1 v-.! Aika rientää!

Terveystuloksissa silmäpeilit ok Rio (Justus Rio Bravo), Gila (Blackbird) ja Källi (Amaranth).

Virallisissa terveystutkimuksissa Indy - Rio-pentueesta Tinka (Tahoka Daisy) , Texas (Tawny Eagle) ja Onni (Tundra). Tinka A/B ja 0/0, Texas B/B ja 0/0.

Onnittelut Soile ja Melli (S. Shinju), 12,5-vuotiaana Rop-vet ja pn-2 Kiuruvedellä!

Onnea huisin hienoille agituloksille Hanna-Leena, Pihla ja Henna. Hanna-Leena ja Ginko (Ichou Go) nolla kolmosissa, Pihla ja Mila (Yamaguruma) debytoi agin ykkösissä puhtaalla radalla ja LUVA.  Mila pyörähti myös näyttelyissä tuloksella eri, kiitos Pihla!

Rallyssa debytoitiin Haru-mummon (Naomi of Konparu Wakata JP) ja Gilan (Blackbird) kanssa ja Pihla Milan kanssa.
Nuorille koirille tuli hyvää kokemusta, mutta Hartsa sai tuloksen.

Aussieyhdistys palkitsi Riffin, Rion ja Gilan vuoden paimennusaussie 1., 2. ja 3. palkinnolla.
Kaunis kiitos muistamisesta ja kannustuksesta, ja on hienoa että yhdistys huomioi myös ASCA:n mukaan, se edustaa kuitenkin pitkän siivun rodun historiaa ja alkuperäistä käyttöä!

Minni (Hirume Go) ja Saaga (Asahi Go) epävirallisissa agilitykisoissa Lappeenrannassa.
Molemmat mölliradalla oman luokkansa kolmansia, Minni siis medeissä ja Saaga mineissä. 1-luokan radalta Minni 10 ja Saaga puolestaan hyl

Polveutumisnäytteet Iitan 2017 pentueesta (kaksoisastutus) analysoitu laboratoriassa ja kaikkien pentujen isäksi osottautui Nipsu (Lumivyöryn Yliveto).
Kiitos kaunis Reetta kaikesta yhteistyöstä – taas kerra – pentueeseen liittyen

Himen ja Finnboyn pentueesta Mikko (Matteo), Momo (Momo) ja Udo UdoDirckshneider) ovat debytoineet näyttelyissä.
Mikko eri, Momo eh ja Udolle eka sert.
Tämä pentue on Maijun kasvattama minun valitsemasta uroksesta eli varsinainen yhteistyöpentue :)

O-pentue (Aksu - Oosa) 8 v. Onnea pojille, ja Oosalle ajatuksemme pilvien päälle <3

Yoko (S. Yoko, Rikugien - Iwahige Go) terveystarkeissa, polvet 0/0, sydänkuuntelu ok.
Luustokuvat (lonkat, kyynär, selkä) lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV4 (6 lannenikamaa), VA1 Kiitos tutkimisesta Eveliina!

Helmikuun lopulla Minni (Hirume Go, Nishidake - Uchouran Go) debytoi möllikisoissa agilityn parissa ja hienosti kaksi nollarataa. Tästä hyvä jatkaa Henna :)

5.3. vietettiin taas Snowtime´s treenejä agilityn, tokon ja rallyn merkeissä, kiitos kaikille, on meillä huippu porukka!

T-pentue (Indy-Rio) täytti 1 v!!

Onnea Satu ja Nemo (Yoshihiro, Dany - Iita) agility-debyytistä jossa kaksi hyväksyttyä rataa.

Onnea Noora ja Tinka (Coyote Willow) agin kolmosissa tuplanollat 7.1.! Ihan huippua!!

Onnea Jennalle ja Hyrrälle (Bonaza) rallyn avoimesta hyväksytty tulos! Ja Sallalle, Soilelle sekä Mellille (Shinju), Kajaanin näyttelyssä 12-vuotiaana Rop-vetsku!

Taivaalle syttyi uusi tähti... Ihana Sendo (Snowtime´s Sendoh) 23.11.2004 - 27.1.2017. Vie Aksulle ja Sissille terveiset.

Japaninpystykorvan pentuja!! Iitan (S. Iwahige Go) pennut syntyivät 25.1. – 26.1. välisenä yönä!!
Kaikki sujui hyvin ja Iita on jälleen kerran huolehtiva emo. Lisää tietoa pentueesta täällä ja kuvia galleriassa.
Meillä on 3 narttupentua ja yksi uros. Hakusessa olisi yhteistyökoti joko uros- tai narttupennulle.

Yhdistelmä on ns. kaksoisastutus, joka on nykyisin mahdollinen.
Pentueessa on siis kaksi urosta isänä ja pennuissa voi siis olla joko molempien tai vai toisen uroksen jälkeläisiä.
Pentujen polveutuminen tsekataan ennen rekisteröintiä. Ajatus tällaisessa mm. mahdollistaa kannan monimuotoisuutta, joka itselleni biologina on ollut yksi painopiste ei vaan alallani vaan myös kasvattamisessa. Urokset eivät ole keskenään lähisukua, toinen edustaa osittain Japanilaisia linjoja ja toinen skandinaavisia linjoja.
Iitan edellinen pentue syntyi 2015 ja tuosta neljän pennun pentueesta on jo kolme aloittanut harrastuksiaan agissa, rallyssä ja näyttelyissä.

Riffi (WTCH BH PAIM-E Snowtime´s Deputy Sheriff) on aussie ry:n 2016 paimenkoira!
Rio (WTCH BH PAIM-E Justus Rio Bravo) 2. ja tyttärensä Gila (S. Blackbird STDsd OTDs 1st leg STDc 1st leg) 3.

Snowtime´s treenejä ja tapaamisia on suunnitteilla myös vuodelle 2017. Seuraava 5.3. Savonlinnassa. Päivitellään tänne päiviä lisää sitä mukaan kun päiviä saadaan.
Koska kotisivujen päivitys tapahtuu vähän hitaasti, ole yhteydessä Merjaan jos haluat mukaan. Myös jos haluat saada jo ennakkoon infoa muista tulevista harkoista!

Epävirallisessa toko-kokeessa Riffi (S. Deputy Sheriff), Gila (Blackbird) ja Haru (Naomi of Konparu WakataJP) testaamassa uusia sääntöjä. Sääntökoulutuksissa ollaan oltu, mutta viimeksi on kisattu vanhojen sääntöjen aikaan. Muistinvirkistystä tänään muutaman liikkeen osalta, muuten tyytyväinen.

Ilon keskellä on aina suruakin, kai sitä joku tasapaino täytyy olla, näin se usein vain menee. Taivaalle syttyi uusi tähti... Ihana Sendo (Snowtime´s Sendoh) 2004 - 2017.

Onnea Jennalle ja Hyrrälle (Bonaza) rallyn avoimesta hyväksytty tulos!

Sagalle (S. Asahi Go) ei pentuja tällä kertaa. Kiitos kaunis Taru ja Terhi kaikesta tässä projektissa! Yritämme uudelleen toisella kerralla!

Xena (Diamond Bluff Paris Texas) täytti 13 v.!! Samalla aussie T-pentueen isä ja Xenan veli Indy (Diamond Bluff Mickey Blue Eyes) 13 v.!!

Melli (S. Shinju) 12-vuotiaana Kajaanissa ROP-veteraani, onnea!!

Onnea Satu ja Nemo (Yoshihiro) agility-debyytistä jossa kaksi hyväksyttyä rataa!!

Tinkalle (S. Coyote Willow) ja Nooralle tuplanollat agin kolmosissa. Huippua! Onnea!!

Hyrrä (Bonanza) ja Jenna joulukuussa agissa kaksi hyväksyttyä rataa, tästä hyvä jatkaa!

 

Hupsista, onpas nettisivujen päivittäminen venähtänyt...! Päivitetty kuvia, kuulumisia, tuloksia ja uutisia sinne ja tänne.


Minni (Snowtime´s Hirume Go), Himen poika Udo (Udodirkschneider) ja Ginko (Snowtime´s Ichou Go)

Huom! Jos olet lähettänyt sähköpostia osoitteeseen tiainen.merja (at) gmail.com ja et ole saanut vastausta, lähettäisitkö uudelleen.
Sähköpostin kanssa on ollut häikkää, koska kaikki postit eivät ilmeisesti ole tulleet perille.
Pääsääntöisesti olen parhaiten tavoitettavissa sähköpostitse, koska en työssä useinkaan pysty vastaamaan puhelimeen.

Vuoden 2017 alkuun odotellaan japaninpystykorvan pentuja syntyväksi! Lisää tietoa täällä.
Kiitos Iina mahdollisuudesta käyttää Parkeria ja suuret kiitokset myös Taru ja Terhi!

Mila (Yamaguruma) käväisi vuoden 2016 loussa agilityn möllikisoissa, tuloksena 5 rev ja medien luokkavoitto. Onnea Pihla, tästä hyvä jatkaa!

Joulukuussa 2016 agissa kisasi myös Tinka (Coyote Willow), kolmosissa hienosti Tinkalle nollarata ja toisesta 5! Hienoa Noora!
Ja Riimille (Chickadee) Tokon avo-2, hyvää työtä Katja!

Vuoden 2016 lopussa Daco (Delaware River) silmäpeilissä ja kolmella veljeksellä
Dacolla, Dustyllä (Dusty Desert) ja Riffillä (Deputy Sheriff) kaikilla kolmella silmät virallisesti tutkittu 8 v. iässä ja kaikilla terveet

Himen (Kashiwa) ja Finnboyn pennuille tehty omat sivut ja kuvia jo päivitetty Momolle, Mikolle ja Udolle. Päivitellään lisää.*
Tämä pentue on osa laajaa Snowtime´s poppoota, vaikka kasvattajana on Maiju, on toteutus tehty yhteistyössä ja mielellään seuraamme mekin pentueen kasvua.

Vuoden 2016 lopussa katsottiin hieman mennyttä vuotta.
Monenlaista ollaan tehty karvakorvien kanssa ja kasvateistakin on kummastakin rodusta harrastanut laajalla rintamalla, kiitos kaikille omistajille.
Parasta on, että kaikilla pupseillamme on hyvät ja huolehtivat, ihanat kodit! Kiitos KAIKILLE teille siitä !

Kaikesta ei koulareita tule, ei ole väliskään. Tapana on ollut aina vain summata mitä on tehty ja missä mennään:
Xenalla (BH TK1 RH-FE Diamond Bluff Paris Texas ATSsd OTDc Toko Avo-1) oli voimassa pelastushakukokeet vielä vuoden loppuun, jolloin se jäi eläkkeelle.
Rio (WTCH BH PAIM-E Justus Rio Bravo) suoritti pelastushaun taidontarkastuksen hyväksytysti ja valioitui ASCA:n paimennuskäyttövalioksi.
Riffillä (WTCH BH PAIM-E S. Deputy Sheriff Toko AVO-3) on vielä voimassa pelastusjäljen peruskoe, ja sekin valioitui ASCA:n paimennuskäyttövalioksi.
Gila (S. Blackbird STDsd STDc 1st leg OTDs 1st leg) debytoi paimennuskokeissa.
Källi (Amaranth) ei ole käynyt vielä kokeissa mutta on mennyt eteenpäin ja sen kanssa ollaan käyty seminaareissa eri puolilla Suomea.
Riesu (Fi AVA S. Deep South Toko AVO-1) kisasi agin kolmosissa
Dusty (HK3 JK3 EK2 BH S. Dusty Desert Toko VOI) PK-haussa ja EK-kokeessa tulokset
Ja kasvatit jotka aloittelivat tai jatkoivat harrastuksiaan:
Cinna (S. Crestone Peak) agissa nousu kakkosiin
Tinka (S. Coyote Willow Toko Avo-1) agissa nousu kolmosiin ja sieltä nolla
Riimi (TK1 S. Chickadee) tokossa TK1 ja AVO-2
Hyrrä (RTK1 S. Bonanza) rallyssä RTK1, toko ALO-3 ja agissa ykkösissä LUVA
Isla (Basecamp) debytoi rallyssä
Tinkalle (Tahoka Daisy) 9 kk hyväksytty pelastusperustesti
Onnille (Tundra) hyväksytty nose-work koe, joka epävirallinen koska Onni oli vasta 7 kk vanha
Mila (Yamaguruma) debytoi rallyssä sekä agin mölleissä, ja näyttelystä vara-sert
Melli (Shinju) debytoi myös 12-vuotiaana rallyssa ja kahdesta radasta kaksi kaksi hyväksyttyä tulosta
Ginko (Ichou Go) teki Hanna-Leenan kanssa hienoja ratoja ja ahkeroi agissa nousun kolmosiin
Nemo (Yoshihiro) debytoi agility-mölleissä
Saga (Asahi Go) ja Minni (Hirume Go) valioituivat kumpikin Fi MVA ja Minni ulkomailla myös Rus, Lv Ja Ltu MVA
Saga puolestaan debytoi agility-mölleissä, ja Minni aloitti agiharrastuksen.
Yoko (Yoko) ja Manu (Amadokoro) näytelmissä Eri. I
Iita (Iwahige Go) käväisi näytillä kerran ROP:in verran ja äitinsä Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) ROP-veteraanin verran


Snowtime´s Deputy Sheriff kääntää sonnia

Toivottavasti en unohtanut ketään, niin monia tuloksia on vuoden aikana tullut.
Kiitos kaikille meidän treenikamuille Suomessa ja ulkomailla ja kaikille kasvattien omistajille ja onnea tulevaan vuoteen!

Hanna-Leena ja Ginko ovat agissa edenneet hienosti. Joulukuun aikana kaksikko on kisannut agilityn kakkosluokassa agiradalta 0 LUVA ja 2.sija, hyppyradalta 0, LUVA ja 2.sija, ja agiradalta 0, 3.sija, SERT ja nousu kolmosiin! Kolmosissa myös hyvää työtä.

Hyrrä (Bonanza) myös kisoissa  ja vauhti oli – yllätys yllätys – luokkansa nopein :) Hyvää työtä Jenna!

Tinka (Tahoka Daisy), 9 kk, kävi pelastustoimen pelastuskoirien testauksessa. Testi meni puhtaasti läpi. Hyvää työtä Sanna ja Tinka!!

S-pentue täytti 12 vuotta!

Melli (Shinju) - melkein 12 v - debytoi elämänsä ekoissa rally-kisoissa. Kaksi rataa ja molemmista hyväksytty tulos, tokasta hienosti 99 p.
Ihana kun vanha koira vielä virkeä ja tykkää harrastaa, onnea ja kiitos Soile ja Salla!!

Uusia kuvia päivitetty: Momo, Udo, Mikko,

***

Loma road tripin merkeissä Euroopassa on takana. Näimme upeita kansallispuistoja ja kaupunkeja. Kuvia reissusta löytyy galleriasta.
Samalla piipahdettiin ASCA:n kokeissa niin Ruotsissa kun Hollannissakin.
Erittäin mukavia ihmisiä, hienoja koiria ja eläimiä, kauniita paikkoja. Osa oli vanhoja tuttuja aiempien vuosien reissuiltamme ja osa uusia tuttavuuksia.
On mukava aina tutustua lisää rotuun ja sen harrastajiin. Aina oppii lisää.
Koiriemme sukulaisia tavattiin myös, aussie B-pentujen ihanaa isää Linkiä, ja sen sukua, sekä Islan (Aubretia) isä Mo, edelleen hyväkuntoisena 11-vuotiaana.
Mukana kanssamme matkasivat Gila (S. Blackbird), Riffi (S. Deputy Sheriff) ja Rio (Justus Rio Bravo) ja hienosti kolme maalaiskoiraa reissusivat,
suurkaupunkien ydinkeskustoissa, kuin lautoilla, eri paikoissa, leirintäalueilla, hotellissa kuin kisoissakin.

ASCA-paimennuskokeissa osallistuimme lähinnä nautakokeisiin.
Meillä ei ole nautoja ja kuluneen vuoden aikana ollaan päästy työskentelemään niiden kanssa vain vähän.
Koiramme treenaavat myös muutakin kuin paimennusta, kuten pelastuslajeja, hakua, jälkeä ja tokoa.
Koirilla on pelisilmää ja kokemusta paimentamisesta, joten tohdin kuitenkin mennä nautakokeeseen mukaan.
Pari rataa meni tuntuman hakemiseen, vaikka näissäkin saatiin jo melko lähelle hyväksytty tulos.
Onnistumisia tuli myös, joten kotiin matkasi kaksi uutta ASCA:n paimennuskäyttövaliota (working trial champion eli WTCH);
WTCH BH PAIM-E Justus Rio Bravo sekä WTCH BH PAIM-E Snowtime´s Deputy Sheriff.
Gila (Blackbrid) teki reissun aikana 4 paimennusrataa, joista kolmesta sai hyväksytyn tuloksen ja siten STDds, STDc 1st leg ja OTDs 1st leg.

Aussie on rotuna monipuolinen, kokemukseni mukaan tietyt ominaisuudet paimenkoiralla ovat tuoneet hyötyä myös muiden lajiemme harrastamiseen.

Ennen reissua kävimme Rion (Justus Rio Bravo) kanssa pelastushakukokeen taidontarkastuksessa, joka suoritettiin hyväksytysti.

Minni (Hirume Go) tuore Suomen, Latvian, Liettua ja Venäjän muotovalio. Onnea Henna!

Parasta kasvattajana meille on kun kasvatti voi hyvin, ja on hyvässä & huolehtivassa kodissa, jossa se on mieleinen lemmikki omistajilleen.
Hyvä kotikoiran elämä on tärkeää, toki ihana on aina toki nähdä kun kasvatit harrastaa.
Reissumme aikana monet japsi- ja aussiekasvatit ovatkin aloitelleet kisoja tai jatkaneet harrastuksia mukavasti.
Kiitos kaikkien omistajille.
R-pentueesta (Pubi – Isla) kaikki 5 kk vanhat pennut ovat aloitelleet harrastuksia, jälkeä, hakua, rauniota tmv.
Samoin 8 kk vanhat pennut T-pentueesta (Indy – Rio) .
Epävirallisissa agikisoissa kävi Ginko (Ichou Go) ja mätsärissä hienosti lapsi- ja koiraluokassa sijoittui Sulo (Kuroshio)!
Mila (Yamaguruma) starttasi rallykisoissa
Ja Onni (Tundra) 8 kk käväisi nose-work möllikisoissa, viralliseen kokeeseen ei Onnin ikä vielä riitä. Määrätyn ajan sisässä löytyi kaksi hajua. Onnea taitavat Onni ja Outi :)!

Päivitellään kuvia ja kuulumisia lisää lähiaikoina!

Agijapsi Ginko (Ichou Go) ja Hanna-Leena ovat tehneet upeaa työtä. Nousu kakkosluokkaan ja kakkosissa agiradalta 5 rv ja 1. sija. Hienoa!  

Minni (Hirume Go) pyörähti Latviassa, lauantaina VSP kera sertin ja sunnuntainakin hienosti pn-2. Nuori Mila (Yamaguruma) näyttelyssä eh, hyvällä arvostelulla.
Onnea ja kiitos Henna ja Pihla!

Aussiepupseja oli mukana meillä treenaamassa paimennusta, kovanpinnan jälkeä ja tottista;
 Purri (Texas Oak), Onni (Tundra) ja Kältsi (Amaranth). Kiitos kaikille, oli huippua nähdä!

Etelä-Savon etsintäkoirien jälkikoulutuspäivässä mukana kolme Snowtime´s koiraa;
Källi (Amaranth), Freddie (Tanoak) ja turistina Riffi (Deputy Sheriff).
Oli kiva nähdä Saana! Aussiepojat työskentelivät hienosti
 

Snowtime´s leikitys- ja treenipäivät pidettiin 6. elokuuta–7. elokuuta! Ohjelmassa oli tottista, leikkiä, rally-tokoa, hakua, jälkeä sekä paimennusta.
Meitä oli ihan mukavankokoinen ja mukava porukka paikalla, kiitos kaikilla! Oli ihana nähdä!

Lisää päivityksiä sivulle luvassa, kunhan ehditään

Japaninpystykorvan pentusuunnitelmia päivitetty! Kysy lisää jos japanilainen kiinnostaa!

Riffi (S. Deputy Sheriff) virallisessa silmätarkastuksessa ja silmistä ei löytynyt merkkejä perinnöllisistä sairauksista.

Mila (Yamaguruma) virallisissa terveystarkastuksissa; polvet 0/0m kyynärpäät 0/0 ja lonkat C/C. Kiitos Pihla! Japaninpystykorvia on tutkittu ja tutkitaan edelleen vähän.

Minni (Hirume Go) pyörähti Tallinassa bikiniturkissa, lauantaina Eh ja sunnuntaina japanilaistuomarilla pn-3 ja vara-cacib, onnea!
 

Dusty (JK3 HK3 EK2 BH Snowtime´s Dusty Desert STDd) ja Kikka etsintäkokeen avoimessa luokassa EK2! Paljon onnea!

Aika menee vauhdilla ja toivottavasti en ole unohtanut mitään, päivitellään lisää
Pävitetty uusia kuvia

Snowtime´s leikitys- ja treenipäivät 6. elokuuta–7. elokuuta! Leikitys ja yhdessäoloa, tokoa, rallyä, paimennusta ja maastolajeja.
Laita viestiä Merjalle jos pääset mukaan!

Islan ja Pubin pennut (R-pentue) ovat kaikki muuttanee omiin hyviin ja aktiivisiin koteihinsa. Onnea matkaan, ollaan yhteydessä!


Riffi ATDsd OTDc sekä kahdesti HIT advanced

ASCA paimennuskisoissa viikonloppuna Riolle kertyi kokemusta, mutta se teki hyvää työtä eikä koularit eli legit jääneet kauaksi.
Riffin (Deputy Sheriff) kanssa saatiin lampailla voittajaluokasta tulos ja koulari ATDs, sekä tulos naudoilla avoimesta luokasta ja koulari OTDc. Riffi siirtyy naudoilla nyt voittajaluokkaan (advanced).
Lauantaina Riffi oli molemmissa kisoissa HIT advanced (High in Trial eli korkeimmat pisteet advanced luokasta).
Gilalle (Blackbird) lampailla alokasluokasta tulos ja STDs, ankoilla se on asiallinen eläimille mutta tarvitsee vielä lisää kokemusta.

Haiku (Amargosa, Riffi - Isla) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, LTV0, VA 0, SP 0. Kiitos kaunis kuvaamisesta Katja!
Tuosta pentueesta on nyt neljä viidestä läpivalaistu (lonkat, kyynärät ja selkä) ja näillä neljällä luustoasiat kunnossa

Hime (Kashiwa) verikokeessa rutiinin vuoksi ja kilpirauhasarvot ok

U-pentue täytti 7 v. 12.7. ja A-pentue 2 v. 14.7..! Onnea Jimi, Luka, Roope, Vilma, Luna, Iisa, Cäry, Haiku, Källi ja Luca !

Saaga (Asahi Go) agiepiksissä hienosti mini-mölliluokan voitto 5-tuloksella (keppien väärä aloitus). Tästä hyvä jatkaa!

Minni (Hirume Go) Oulussa ja Kokkolassa avo eri. Yokolle (Yoko) junnuluokassa debyytti ja eri! Hienoa!

Hyrrälle (Bonanza) hyväksytty luonnetestitulos rivillä -1, 3, 3, 2a, 1a, 1, -2, 3 ja laukausvarma

Vaikka ei Snowtime´s kennelnimellä mutta samaa Snowtime´s-koiraperhettä ovat Himen ja Finnboyn japsi-pennut. Nämä pennut ovat muuttaneet kaikki omiin koteihinsa.

Islan pennut (R-pentue) pentutarkastuksessa eläinlääkärissä, kaikilla asiat ok ja silmätarkit ok ennen ja jälkeen tippojen.

Aussieiden kattojärjestö ja samalla pitkän linjan paimennuskokeiden järjestäjä ASCA julkaisi kisavuoden lopulliset top 20 sijoitukset.
Merja ja Rion (Justus Rio Bravo) jaetulla 20.sijalla voittajaluokan ankoilla. Mukana kaikki ASCA tulokset tietyin painotuksin vuoden ajalta. http://www.asca.org/Portals/0/stm10.pdf
Rion isä WTCH Justus Spin on nykyisin myös ASCA Hall of Fame uros eli HOF

Rantasalmella Snowtime´s japseja olikin mukava määrä, oli ihana nähdä kaikkia!
Snowtime's Yamaguruma JUN ERI1
Snowtime's Hirume Go AVO ERI2 SA PN3
Snowtime's Ichou Go AVO EH3
Snowtime's Iwahige Go AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Naomi of Konparu Wakata JP VET ERI1 SA PN2 ROP-VET
Kennel Snowtime's ROP-KASV
Mukana myös aussievahvistukset Källi (Amaranth) ja Gila (Blackbird). Hienosti maalaiskoirat vilinässä kulkivat ja esiintyivät, Källille H ja Gilalle EH.

H-pupsit 2 v. tänään! Onnea Vili, Minni ja Helka!!

Himen pentueen isä Finnboy on nyt myös Norjan valio, onnea Airi!

Finasc paimennuskisoissa (lampaat & ankat) sunnuntaina Gila (Blackbird) debytoi tuloksena hyväksytyt alokasluokan radat molemmilla eläimillä ja siten STDds 1st legs.
Riffi ja Rio saivat voittajaluokan ankkaradalta hyväksytyt radat ja viimeistelivät tittelit ATDd.
Lammasradalla hyvää työtä, Riff 79 p ja Rio 75 p.

Jenna ja Hyrrä (Bonanza) agiradalta 5. ja 4. sija. Ja hyppäriltä 0, LUVA ja 1. sija. Upeeta, onnea Jenna!! Molemmissa sairaan nopeet radat.

Terveystutkimuksissa kesäkuussa:
Rio (Justus Rio Bravo) silmät ok
Riffi (S. Deputy Sherif) 8-vuotiaana silmät ok (yksi extra-ripsi joka ei haittaa)
Saga (S. Asahi Go) silmät ok
Riimi (S. Chickadee) silmät ok, polvet 0/0, LTV1, SP0 LV0 eli selkä ok, lonkat B/D.
Haiku (S. Amargosa) silmät ok, polvet 0/0
Xenasta (Diamond Bluff Paris Texas, 12,5 v) kaikki verinäytteet korvatulehduksen vuoksi (korvaan oli mennyt heinä!). Kaikki arvot oli ok (perusverenkuva, laajempi sekä kilpirauhanen).

 Onnea uusi Fi MVA Snowtime´s Asahi go alias Saga.
Lahden ryhmiksessä pn-2 ja viimeinen serti.

Ginko (Ichou Go) epiksissä medi1 radalta 5vp sija 1. Hyvää työtä Hanna-Leena!

Japsikasvatteja näytelmissä; Saaga (S. Asagi Go) Iitissä VSP ja Sert, ja Joensuussa Mila (Yamaguruma) PN-2 ja vara-sert.
Onnea ja kiitos Taru,Terhi ja Pihla!

R-pentue australianpaimenkoira syntyi 24.5.2016!

Tämän jälkeen meillä ei ole aussien pentusuunnitelmia, ainakaan lähitulevaisuudessa.
Haemme kuitenkin yhteistyökotia työtaustaiselle aussien tuontipennulle 2016 - 2017, joten kysy lisää jos yhteistyö aussien parissa kiinnostaa.

Mahdollisesti meillä on omia japaninpystykorvan pentusuunnitelmia myöhemmin 2016 tai 2017.

Kasvatillemme Himelle syntyi toukokuussa 5 japaninpystykorvan pentua. Pentue kasvaa Himen omassa kodissa, jonka omistukseen Hime on siirtynyt.
Kiitos Maiju ja Untamo hyvästä yhteistyöstä! Kiitos Airi mahdollisuudesta käyttää Finnboyta!

Isla (Aubretia) täytti 6 vuotta 21.5.2016. Isla on syntynyt Ruotsissa.

Snowtime´s I-pentue 6 vuotta 20.5.2016. Paljon onnea Ginko, Piki, Jokke, Shiro ja Iita!

Kangasniemen näyttelyssä Manu (Amadokoro) avo Eri1 ja nuori Mila (Yamaguruma) jun eh. Kiitos Matti ja Pihla!!

Ginko (Ichou Go) kisaamassa hyppyradalla, 5 vp ja luokan voitto. Hienoa Hanna-Leena!

Paljon on päivitettävää sitten viimeisen, toivottavasti en unohtanut mitään. Laittakaa, ystäväiset, infoa jos jotain puuttuu.

Isla (Fätorpet´s Aubretia) kävi ultrassa ja pentujen odotetaan syntyvän viikkojen 20 – 21 vaihteen tienoilla.
Pentueesta löytyy lisää tietoja täällä.
Tähän pentueeseen on ollut alustavaa mielenkiintoa. Jos yhdistelmä kiinnostaa, kysy lisää!
Toivomme löytävämme pennuille kodit, joissa on kokemusta koirista ja mielenkiintoa kouluttamiseen. Pentueeseen odotetaan pitkähäntäisiä pentuja, mahdollisia värejä on useita.
Pentuja ei myydä ensisijaisesti värin perusteella, toiveita siitä voi esittää, mutta pyrimme sovittamaan pennut tuleviin koteihin luonteiden perusteella.
Kuulemme mielellämme mitä ajatuksia ja toiveita Sinulla pennusta on.
Kuulemme mielellämme kasvateistamme jatkossakin ja tarvittaessa neuvomme 24/7.

ASCA:n DNA tunniste löytyy nyt Islalta (Aubretia), Riffiltä (Deputy Sheriff), Riolta (Justus Rio Bravo) sekä T-pentujen isältä Indyltä.

Rion ja Indyn pennut (aussie T-pentue) ovat muuttaneet omiin, hyviin koteihinsa. Onnea matkaan!
Pennuille on tehty omat sivut; Tundra, Tawny Eagle, Texas Oak, Tanoak, Towhee ja Tahoka Daisy

Gilan (Blackbird) ja Xenan (Diamond Bluff Paris Texas) kanssa Pelastuskoiraliiton koulutusviikonlopussa.
Molemmat pääsi treenaamaan raunioradalla ja tekemään jälkeä. Mukava pitkä viikonloppu loistoseurassa.

Aussie A-pentueesta (S. Deputy Sheriff – Fätorpet´s Auretia) kuvauksissa kävivät pojat Cäry (Arroyo) ja Luca (Azurite Peak),
kummankin luusto näytti läpivalaisussa hyvältä, lonkat, kyynärpäät ja selät.
Cäryn tulokset tulivat Koiranettiin A/A ja kyynärät 0/0. Lucan tulokset vielä epävirallisia.
Kiitos Anu ja Marjut! Nyt on tuosta pentueesta kuvattu 3/5 eli kaikki urokset.

Japsikasvattimme Hime (Kashiwa) kävi ultrassa ja japsinpentuja on odotettavissa toukokuulle.

Agilityn epävirallisissa kisoissa on käyneet Ginko (Ichou Go), Isla (Basecamp) , Hyrrä (Bonanza) ja Nemo (Yoshihiro), hienoa!
Nuori japsiherra Nemo oli hienosti mölliagissa mediluokassa tuloksena Keravan Agility Teamin seuramestari! Onnea Satu!

Minni (Hirume Go) Kouvolan näyttelyssä ROP ja viides Suomen SERT! Onnea Henna!

Riffille (Deputy Sheriff) meidän koirayhdistyksen vuoden paimenkoira 2015 palkinto. Kiitos ja kumarrus!
Paimennuskokeiden lisäksi tehtiin viime vuonna sen kanssa tulos tokosta avo-kolmosen verran ja hyväksytty pelastusjälki.

T-pentue on rekisteröity. Pennut käväisi myös eläinlääkärintarkastuksessa, saivat sirut ja viralliset silmäpeilit ennen ja jälkeen tippojen. Kaikilla asiat ok ja silmät ok.

Jennalle ja Hyrrälle (Bonanza) tänään agin ykkösissä ekat viralliset kisat tuloksilla 15 ja 10. Meno näytti hienolta, onnea!
Tinka (Coyote Willow) ja Noora eka kertaa kolmosissa, 5 ja hyl. Kaunista työtä sielläkin, onnea!
Mila (Yamaguruma 1 v.) rally möllikisoissa alo 79 p. Loistavaa, onnea Pihla!

Hanna-Leena ja Ginko (Ichou Go) mölliagissa 10 ja 0. Ja Henna pyörähti Minnin (Hirume Go) kanssa Lahdessa saaliina Cacib ja VSP! Tästä hyvä jatkaa! Onnea!

Ginko ja Hanna-Leena medi 1 radalta luokan ainoa tulos yhdellä virheellä, sijoitus 1. Onnea! Sitä ennen kaksi möllirataa joissa hyl, hyvää työtä.
Ginko on vauhtijapsi, ihana kun viet sitä Hanna-Leena!!

Riesu (Deep South) on tehnyt alkuvuonna hienoja tuloksia agin kolmosissa, onnea Siiri!

Mila (Yamaguruma) käväisi Tuusniemen näyttelyssä tuloksella jun Eh, kiitos Pihla!

Rio (Justus Rio Bravo) täytti 5 v

Riimille (Chickadee) kolmas ykköstulos TOKO alokasluokasta ja TK1, onnittelut!

Kiitos aussieyhdistykselle, Rion paimenkoirapalkinto ja kasvikselle sija 3., josta kuuluu kiitos ihanille kasvatinomistajille kun olette koiria vieneet.Sain mahdollisuuden liisata Isla toiseen pentueeseen. Kiitos Essi luottamuksesta - jo toisen kerran!
Isla on astutettu ja jos meillä on onni myötä pentuja odotellaan toukokuulle 2016.
Islan pentueeseen on muutama alustava ajatus, mutta jos pentu kiinnostaa, kysy lisää!
Islan ensimmäisestä pentueesta pidimme Källin (Amaranth), joka on ollut meille kovasti mieleinen.
Näiden kahden aussiepentueen jälkeen ei aussiepentuja ole meillä suunnitelmissa lähitulevaisuudessa.

Japsikasvatillemme Himelle (Kashiwa) on pentuja suunnitteilla Himen kodissa kevääksi 2016, pennut syntyisivät ja kasvaisivat myös Himen kodissa.
Hime on astutettu japanilaislinjaisella uroksella Fi Mva Pihlajaniemen Akino Sugi. Lämmin kiitos Airi!

Ginko (Ichou Go) starttasi virallisissa agikisoissa tälle vuodelle, ekasta kisasta hyl, mutta hyvää menoa ja onhan se nopee!
Hyvää työtä Hanna-Leena!

Minni (Hirume Go) pyörähti Imatralla tuloksella nuo Eh, pikkuisen kuulemma pyöreyttä :) Kiitos Henna!

Cinnalle (Crestone Peak) agilityssä 2. sija ja sert ja nousu kakkosiin. Taitava oli myös sen Tinka-sisko (Coyote Willow), serti kakkosissa ja nousu kolmosiin.
Aivan huikeeta! Hyvää työtä Mia ja Noora, onnea molemmille!

O-pentue täytti 7 vuotta! Onnea pojille ja ajatuksemme ihanalle Oosalle pilvien päälle!

Agiepiksissä hyvää työtä tekivät myös Ginko (Ichou Go) ja Hyrrä (Bonanza) ohjaajineen. Hienoa Hanna-Leena ja Jenna! Ei kun kirsu kohti virallisia :)!

Dacolle (Delaware River) syntyi 3 urospentua Wirneen kenneliin, onnittelut!

Naksu (Badlands) virallisissa terveystutkimuksissa; lonkat B/B ja kyynärpäät 1/1. Kiitos Maiju !

Mellin (Shinju) sivu päivitetty. Melli toimii Kennelliiton virallisena kaverikoirana. Upeeta työtä teette Soile!

20. japsikasvattimme on polviltaan virallisesti tutkittu kun Italiassa asuva Aky (S. Akiyoshidai) kävi terveystarkeissa. Polvet 0/0 ja lonkat A/A. Kiitos Luisella!

Nuori Tinka (Coyote Willow) ja Noora 2-luokan hyppyradalla 7. tuloksella 10, ja kaksi agirataa joista toisesta 5 ja toisesta 10. Hyvää työtä Noora!

Aikuinen japsiuros Sulo etsii uutta kotia. Yhteydenotot siihen liittyen suoraan omistajalle, jonka yhteystiedot löytyvät täältä.

Minni (Snowtime's Hirume Go) 5.3. Liettuan Voittajanäyttelyssä EH1, ja 6.3. Vilnius Cupissa ERI1 PN1 SERT CACIB ROP

Riffin (Deputy Sheriff) MyDogDNA tehty joulukuussa 2015 mutta unohtunut mainita täällä; se ei kanna mitään paneelissa testattuja sairauksia.

Koiraharrastus on meille myös paljon hyvää yhteistyötä, ihania kasvatinomistajia ja koiria.
Japsiyhdistys julkaisi vuoden 2015 menestyneimpien japsien tulokset:
nuori Minni (Hirume Go) oli hienosti narttujen 10., Mila (Yamaguruma) pennuissa 8., Rico (Nishidake) jalostusuros 7. ja Melli (Shinju) vuoden jalostusnarttu 1. ja veteraanien 8.
Sijoittuneiden joukossa oli useita Aksun, Timin tai Mellin jälkeläistä Onnittelut kaikille! Ja kiitos tuhannesti Anne, Henna, Soile ja Pihla!
Ricon (Nishidake) jälkeläisten tuloksiin ei ole laskettu mukaan sen Italiassa asuvan pojan, Akyn, tuloksia vuodelta 2015.

1.3. R-pentue täytti jo 9 v. ja Yyt 1 v. Kiitos Soile yhteistyöstä ensimmäisten kanssa ja Marianne että tämä oli mahdollista.
Kiitos Rakel että ihana Y-pentue oli mahdollinen. Päivitetty uudet kuvat Milalle (Yamaguruma) ja Yokolle (Yoko).

Hime (S. Kashiwa) käväisi polvitarkastuksessa ja polvet olivat terveet 0/0, kiitos!


 Nämä vanhat kotisivut toimivat kankeasti, uudet kotisivut onkin nyt tekeillä. Toivottavasti päästään päivittämään tänne pentukuulumisia heti kun niitä saadaan.
Viestiä laitan kyllä kaikille pentueista kiinnostuneille kun uutisia on.
Kerromme mielellämme lisää kasvatuksestamme ja suunnitelluista pentueistamme, joten kysy lisää jos haet harrastavaa perheenjäsentä.

Silmäpeilissä ennen ja jälkeen tippojen Gilan (Blackbird) ja Källin (Amaranth) silmät terveet.
Källillä yksi ylimääräinen pehmeä ripsi, joka ei lääkärin mukaan haittaa tai vaikuta mihinkään, mutta nykyisten ohjeiden mukaan kaikki tällaiset kuuluu kirjata ylös.

Hyrrä (Bonanza) rallytokossa, kolmas ykköstulos ja koulari RTK1. Onnea Jenna!

Yada (Yadake) joogaa sivun kansikuvassa! On ollut ihana saada taas kuulumisia ja kuvia kasvateilta, kiitos kaikille. Päivitellään kuvia sivuille taas lisää.
Yadan velipoika Nemo (Yoshihiro) sekä siskolikka Mila (Yamaguruma) ovat kumpikin aloitelleet pentuagilityä ja agin alkeita, hienoa!
Yokokin (Yoko) on voinut hyvin, kiitos kuulumisista kaikille!

Rio (Justus Rio Bravo) aussie ry:n vuoden 2015 paimenkoira!
Riffi (Snowtime´s Deputy Sheriff) sijalla 3. ja Xena (Diamond Bluff paris Texas)  4. Xenan kanssa tehtiin viime vuonna vain pari nautastarttia.

Gila (Blackbird) hypptekniikkakurssilla

Onnea Noora ja Tinka (Coyote Willow)! Agissa toinen luva kakkosissa!

Tinka (Coyote Willow) ja Noora kisasivat agin 1-luokassa, josta viimeinen nolla ja SERT sekä nousu 2-luokkaan.
2-luokassa nollarata ja LUVA. Te ootte niin taitavia, onnea!

 

Seuraava Snowtime´s päivä on 13.2. Lahdessa. Kaiken tasoiset koirakot tervetulleita mukaan. Ota yhteys Merjaan jos haluat mukaan.

Ihana Xenamme (RH-FE TK1 BH Diamond Bluff Paris Texas ATDsd OTDc) täytti12 v.

C-pentue (aussie) täytti 3 v. Paljon onnea Caze, Tinka, Riimi, Cinna ja Unna!

Riesu (Fi AVA S. Deep South) agi-kisoissa pitkästä aikaa tuloksilla hyl, 5 ja 0. Hienoa Siiri!

Noora ja Tinka (S. Coyote Willow) agin ykkösissä kaksi rataa, toiselta nolla ja sijoitus 1.& toinen luva, ja toiselta radalta 5 ja sijoitus 3. Onnea Noora!

Minnin (S. Hirume Go) lonkat B/A kyynärpäät 0/0

Dacon (S. Delaware River) silmät 7,5-vuotiaana edelleen terveet

On mukavaa kun ihmiset ottavat yhteyttä ja kysyvät koiramaisista asioista, kiitos siitä. Multa tiedusteltiin mitä Islan (Fätorpet´s Aubretia) Koiranettiin kirjattu silmätulos (sarveiskalvon dystrofia/degeneraatio, lievä) merkitsee. Islalla löytyi silmätarkastuksessa sarveiskalvolta muutamia pieniä kolesterolikiteitä, joista tämä johtuu. Tarkastaneen silmäeläinlääkärin mukaan ne eivät ole sille vaivaksi eivätkä este jalostukselle. Tiedustelimme asiaa rodun kotimaasta, ja sieltä vastattiin samaa. Aussieilla on kuulemma tavattu näitä harvakseltaan. Jalostussuositus on sama kun koiralla, jolla löytyy silmätutkimuksessa ylimääräinen ripsi, eli lievä muoto ei ole este. ASHGI:n sivuilta löytyy genetic info ja sieltä faq-osiosta silmät (eyes), jossa lisää juttua tästä, sekä myös nimillä corneal dystrophy ja/tai corneal degeneration. Koiranetistä löytyy muutamia vastaavia merkintöjä eri roduilla. Joillain koirilla merkintää ei ole löytynyt enää uusintapeilausten yhteydessä, joillain on. Islan pentusuunnitelmat keväälle 2016 etenevät entiseen malliin.

Minni (Hirume Go) kävi terveystutkimuksissa; polvet 0/0, silmät terveet. Kyynär- ja lonkkakuvien tuloksia odotamme vielä Kennelliitosta.


Minni (LVV-15 RKFV-15 Snowtime´s Hirume Go)

Lisätty uudet kuvat Haru (Naomi of Konparu Wakata JP), Minni (Hirume Go) ja Mila (Yamaguruma). Kiitos kuvista Kaija Åby, Henna ja Pihla!
Uusia kuvia saimme myös Yadasta (Yadake), päivitellään niitäkin lähiaikoina. Kiitos Sanna!

Aussie A-pentueen emä Isla käväisi silmäpeilissä joulukuussa 2015 eikä silmistä edelleenkään löytynyt merkkejä perinnöllisistä silmäsairauksista.
Silmissä oli muutamia kolesterolikiteitä, jotka eivät ole vaivaksi tai vaikuta terveyteen. Kiitos Essi! 
Tässä yhteydessä voinemme todeta, että Islalle on alustavia pentusuunnitelmia vuodelle 2016.

Joulukuussa Minni (S. Hirume Go) piipahti Hennan kanssa Pietarissa ja tuloksena hienosti kahdessa KV-näyttelyssä VSP molempina päivinä kera sertin ja Cacibin.
Kiitos ja onnea!!

 

Meidät tavoittaa jatkossa osoitteesta tiainen.merja (at) gmail.com

 

Jyväskylän KV näyttelyssä Minni (Hirume Go) nuorten luokassa molempina päivinä eh ja Mila (Yamaguruma) sunnuntaina Rop-pentu. Onnea ja kiitos Henna ja Pihla!

Cinna (Crestone Peak) agilityn ykkösluokassa kaksi rataa, toisesta hylly ja toisesta vitonen nopealla nätillä radalla. Hienoa Miia!

23.11. S-pentue täytti 11 v. Onnea! Yhtä pentueen koiraa lukuun ottamatta olen kuullut kaikista kuulumisia kuluneen vuoden sisällä.

Ginko (Ichou Go) agilityn epiksissä oman luokkansa 1. nopealla nollaradalla. Hienoa Hanna-Leena!

Källin (Amaranth) kanssa hengailtiin viikonloppu Pelastuskoiraliiton hajutunnistuskoulutuksessa

Uusi kuva Islalle (Basecamp). Isla on puuhaillut tokoa, rallya, agia ja pyörähtänyt paimenessakin. Kiitos Marika!

Riimi (Chickadee) on syksyn aikana startannut TOKO:n alokasluokassa kolmesti; kaksi 1-tulosta hienoilla pisteillä ja kerran alo-3. Hyvää työtä, onnea Katja!

Siskokset Cinna (Crestone Peak) ja Tinka (Coyote Willow) agilitykisoissa ykkösluokassa. Cinnalle hyl ja 5, ja Tinkalle 0 ja 5. Onnea taitavat Mia ja Noora!

 Manu (S. Amadokoro) silmä- & polvitarkissa, polvet terveet ja pieni samentuma silmissä (ei perinnöllistä). Kiitos Matti ja Maiju!

B-pentueen siskokset Gila (Blackbird) ja Hyrrä (Bonanza) piipahtivat MH-kuvauksessa, joka molemmilla suoritettu. Molemmilla ikää 1 v. 10 kk
Hyrrä ja Jenna ovat edistyneet hienosti myös agissa, tästä hyvä jatkaa!

T-pentue (japsi) täytti jo 9 v. Onnea kaikille Tatulle, Tamille, Tintille ja Tikrulle!

Riffin (S. Deputy Sheriff) kanssa hyväksytty Pelastuskoiraliiton perusjälkikoe, joka käsittää janan, jäljen noin 1 km, neljä esinettä ja henkilön jäljen päässä
Riffi on suorittanut tämän jo kerran aiemmin mutta tulos pääsi vanhenemaan.

ASCA:n julkaisemalla syyskuun tuloslistalla Riffi advanced lampailla sijalla 6., Rio (Justus Rio Bravo) advanced ankoilla jaetulla sijalla 8. ja Rio avoimen luokan naudoilla 10.
Listauksessa on huomioitu tulokset vuoden alusta syyskuun puoliväliin eri puolilta maailmaa tietyin painotuksin.

Gilan (S. Blackbird) kanssa Reija Niemisen hakukoulutuspäivässä, hyvä päivä!


Xenan kanssa hyväksytty VIRTA-koe. VIRTA käyttöönottotarkastus on ollut pakollinen 2014 lähtien pelastustehtäviin siirtyville pelastuskoirille.
Kiitos treenikamuille eri puolilla, treeneistä vuosien varrella.

Aussie A-pentueen mummo ja Islan (F. Aubretia) emä, Movi (F. Styvmorsviol), suoritti 11-vuotiaana Ruotsissa rally-tokon alokasluokan koulutustunnuksella RLD N. Onnea!

B-pentueen isä Link puolestaan kilpaili ASCA:n paimennuskisoissa Post Advanced-luokassa saavuttaen tittelin PATDs lampailla loistavilla pisteillä. Onnea!

Riolle (Justus Rio Bravo) hyväksytty Pelastuskoiraliiton pelastushaun loppupimeäkoe

Isla (S. Basecamp) mölliagissa maksien 1. Ekasta virallisesta rallytokodebyytista ei tulosta mutta hyvää kokemusta. Tästä hyvä jatkaa!'

Minni (S. Hirume Go) näyttelyssä Eri:n arvoisesti, onnea Henna!

Päivitysväli on taas venähtänyt. Toivottavasti mitään ei ole unohtunut, mutta jos, niin täydennellään. Kiitos kuvista, päivitellään niitäkin!
Vähän ollaan oltu koneen ja netin äärellä. Kesä on hurahtanut vauhdikkaasti mukavissa merkeissä syksyksi. On ollut ihana nähdä niin monia teitä kasvattien omistajia kasvattiemme kera, monia ystäviä ja tuttavia Suomessa ja ulkomailla. Ihan muutenkin, mutta myös treenaillen sekä koulutusten ja tapahtumien merkeissä. On myös ollut mukava kuulla aina ihan arkisia kasvattiemme kuulumisia. Koen olevani etuoikeutettu, että olen löytänyt niin paljon ihania ihmisiä tämän harrastuksen parista, kiitos teille kaikille!


Iisalle, Snowtime´s Arizona, 1 v. uusi kuva. Kiitos kuvasta Kimmo ja Susanna!

Voittajaluokan (advanced) lammaspaimennuskokeessa Riffille (S. Deputy Sheriff) 104 p, 2. sija ja legi. Naudoilla Xena (Diamond Bluff Paris Texas) voittajaluokassa (advanced) sijoituksilla 1. ja 2.
Riffi ja Rio avoimessan luokassa melkein legit, kummallekin 84 p ilman sentterin suorittamista. Muilla radoilla kertyi kokemusta.

Xena (Diamond Bluff Paris Texas) kävi terveystarkastuksessa. Tiedämmehän me, että se ei mitään voi taata tulevaan, mutta käytimme kuitenkin.
Tutkimushetkellä mummokoiralla oli sydän- ja keuhoäänet ok, veriarvot ok, suussa ei fiksattavaa, nivelistä ja rangasta ei löytynyt aristuksia.

A-pentue (japsi) täytti syyskussa 2 v. Onnea !!

Syyskuussa Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) täytti 9 vuotta. Jos Hartsalta kysyisi iästä, se todennäköisesti vastaisi että ikä on vain numero. Niin tomerasti se on reissannut ja harrastanut muiden mukana. Toivotaan pitkää ikää ja terveyttä jatkossakin. M-pentueen (japsi) syntymästä tuli 12 vuotta, kaikki eivät ole enää keskuudessamme, mutta onnea reippaille vanhuksille sekä ajatuksemme myös sinne pilvien päälle.

Dusty (JK3 HK3 EK1 BH S. Dusty Desert STDd STDs 1st leg) käväisi palveluskoirien etsintäkokeessa hyväksytyllä tuloksella eli EK1 koulari.
Onnea monipuoliselle, taitavalla kaksikolle Kikka & Dusty!

Agilityssä ovat pyörähtäneet Ginko (S. Ichou Go) epiksissä ihan mukavalla radalla. Sekä Tinka (S. Coyote Willow) joka teki debyytin virallisissa kisoissa, hyppäriltä 15 ja agiradalta 10. Hyvää työtä ja tästä hyvä jatkaa. Onnea Hanna-Leena ja Noora!

Minni (S. Hirume Go) on pyörähtänyt muutamassa näyttelyssä junioriluokissa. Raisiossa VSP kera Sert:in Luumäelle jun eri 1 ja Kotkassa Pn-3 Sert

Onnea ja kiitos Henna!

Japaninpystykorvien erikoisnäyttely pidettiin Kuopiossa. Paikalla oSnowtime´s koirista Sepe (S. Sendoh), Haru, Iita (S. Iwahige Go), Mila (S. Yamaguruma), Yoko (S. Yoko), Manu (S. Amadokoro), Melli (S. Shinju), Tao (S. Okayama). Myös Saaga (S. Asahi Go) oli ilmoitettu, mutta Saaga oli vaihtanut turkkinsa bikineihin niin totaalisesti, että Saaga jäi kotiin :) Iita oli myös turkiton 5 kk pentueensa jälkeen, josta se saikin kommentin arvostelulippuseen. Oli hienoa nähdä näin monia, reippaita japseja, joilla on omistajiensa kanssa hyvä vuorovaikutus.. Hienoa oli myös nähdä vetreät veteraanisisarukset Sepe ja Melli, molemmilla melkein 11-vuotiaana vielä kaikki hampaatkin kunnossa.Vanhaa herraa Sepeä kiinnosti hajut enemmän kuin handleri mutta mukavaa sillä näytti olevan niinkin. Moni luokissa ja pu- tai pn-luokissa sijoittunut koira oli Aksun (Accel of God Mount JP) jälkikasvua alenevassa polvessa, mukaan lukien VSP-koira, joka oli 11-vuotias Aksun tytär Kerttu (BG Deidamia). Monissa näissä koirissa näin kovasti tuttuja piirteitä. Aksu - jolla ei koko Euroopassa ollut muita sukulaisia kuin jälkeläiset alenevassa polvessa - jätti Suomen japsikantaan omaa leimaansa, sen perintö elää edelleen.
Alla tuloksia. Kiitos ja onnea kaikille !

Pennuissa (5 kk) Mila (S. Yamaguruma) Pek1, KP ja ROP-pentu ja siskalikka Yoko (S. Yoko) Pek 3

(kuvassa pennut Yoko ja Mila)
Nuorten luokan uroksissa Manu (S. Amadokoro)  Nuo Eri 2
Veteraaniuroksissa Sepe (S. Sendoh) Vert Eh3
Avoimen luokan nartuissa Iita (S. Iwahige Go) Eh
Veteraaninartuissa Harulle (Naomi of Konparu Wakata JP) Eri
Veteraaninartuissa Melli (S. Shinju) vert Eri 3 SA, Mellin jälkeläisluokka Saarnion kasvateista BIS-jälkeläisluokka

Finasc paimennuskisoissa elokuussa. Ihana paikka, eläimet ja loistoseuraa. Kiitos kaikille, erityisesti Pialle ja Ismolle jälleen!!!
Xena (Diamond Bluff Paris Texas) osallistui lauantaina ja sunnuntaina nautaradoille, lauantaina 3. ja sunnuntaina 1.
Hyvää työtä molempina päivinä, lauantaina ei ihan legiä, mutta sunnuntaina 105 p ja siten OTDc. Xena nauttii päästessään mukaan, joten sen omaksi mielenvirkistykseksi mentiin.

(kuvassa X naudoilla)
Riffi (S. Deputy Sheriff) oli advanced-luokassa lampailla ja ankoilla, sekä naudoilla avoimessa.
Lauantaina naudoilla 4., ankoilla 2. ja lampailla 2. Sunnuntaina naudoilla 2., ankoilla 2. ja lampailla 4. Naudoilta OTDc 1st leg.
Rio (Justus Rio Bravo) oli Riffin tapaan advanced-luokassa lampailla ja ankoilla sekä naudoilla avoimessa.
Lauantaina Riolle naudoille 1. sija pistein 100. Ankoilla ja lampailla 3., molemmissa näissä ohjaaja ylitti tarkoituksella handlers-linjan. OTDc 1st leg
Sunnuntaina Rio naudoilla 3. , legi oli lähellä, 84 p. Ankoilla 1. pistein 105 ja lampailla 3. pistein 90 p, joten ensimmäiset legit advaced-lampailla sekä naudoilla. Sunnuntaina Riolla oli kokeen korkeimmat yhteenlasketut pisteet, josta High in Trial Combined

Tanya Wheelerin klinikalla Kiteellä Riffin ja Rion kanssa. Loistava klinikka loistoseurassa, kiitos kaikille!

Källin (S. Amaranth) selkälausunto VA 0 LTV 0

Heinäkuuhun osui varsinainen synttärikimara;

A-pentue (aussie) 1v.
U-pentue (japsi) 6 v.
N-pentue (japsi) 7 v.
D-pentue (japsi) 7 v.
Onnea! Naomille (N-pentue) ajatuksemme sinne sateenkaarisillalle!

Heinäkuussa Rio (Justus Rio Bravo) ja Riffi (S. Deputy Sheriff) starttasivat kolmen paimennuskoemuodon kokeissa.
ASCA:n farmikokeissa Ruotsissa kummankin kanssa yksi lammaspaimennuskoe; Riolle hyväksytty rata ja OTFDs 1st leg, Riffin kanssa aika loppui ennen radan loppua.
ASCA kokeissa (nauta, lammas, ankka) Ruotsissa Riolla kolme alokasluokan nautalähtöä, joista kaksi hyväksyttyä rataa ja siten STDc. Molemmilla kerroilla sijoitus luokkansa toinen. Ylemmistä luokista kertyi kokemusta. Riffille avoimen luokassa lampailla yksi koe ja siitä hyväksytty rata, OTDs. Samalla se sai kisan korkeimmat avoimen luokan pisteet ollen High in Trial Open dog.
Avoimen luokan naudoilla Riffille 81 p jolla se voitti luokan. Toisella nautaradalla hyvää työtä mutta aika loppui kesken. Voittajaluokan lammaskokeessa Riffi teki yhden startin josta 73 p. ja sijoitus 4. Voittajaluokan (advanced) ankoilla Riffillä oli kaksi koetta, joista toisesta hyväksytty rata ja "koulari" ATDd 1st leg, toisesta 81 p.


Ruotsissa patikoimassa ja piipahdettiin myös päivän verran oppia saamassa yhdysvaltalaisen Rick Hardinin klinikalla. Mukava ja hyvä päivä.

Kennelliiton perinteisen paimennuksen esikokeessa Joroisilla; kaunis idyllinen paikka ja mukavat, ns. kevyet lampaat. Riffille 86 p ja Riolle 84 p eli hyväksytyt radat ja PAIM-E tunnus.

Melli (S. Shinju) - melkein 11 v. - on pyörähtänyt heinäkuun aikana parissa näyttelyssä. Kemissä Rop ja Rop-vet ja Ylivieskassa pn-2 ja Rop-vet.
Huisin hienoa jo iäkkäältä koiralta, kiitos Soile ja onnittelut!

Tinka (S. Coyote Willow) Toko:n avossa 1-tulos! Ja agissa epävirallinen debyytti, josta yksi nollarata ja yksi kielto. Onnea Noora!

Källin (S. Amaranth) lonkat B/B ja kyynärpäät 0/0

Sagan (S. Asahi Go) lonkat B/B ja kyynärpäät 0/0, kiitos Taru!Kultaisissa muistoissamme ihana Aksumme
 CIB & Fin & Lv & Ltu & Rus & BY Mva RKF V-07 Est JV-04
Accel of God Mount JP
2003 - 2015
Ikävä on suuri

Snowtime´s kesäleiri pidettiin Kouvolassa 3. - 4.7.015 !
Yhteensä osanottajia oli parisenkymmentä ja koiria jokunen enemmän.
Treenailua, agia, tottista, noseworkia, paimennusta ja rentoa yhdessäoloa.
Kiitos kaikille, oli ihana nähdä! Kuvia galleriassa.
 

Päivitetty uusia kuvia; Gila (Blackbird), Manu (Amadokoro), Källi (Amaranth), Isla (Basecamp), Cäry (Arroyo), Cinna (Crestone Peak), Ili (Buffalo Peak), Pilvi (Subarashii Suzu), Nemo (Yoshihiro)

Saga (S. Asahi Go) terveystutkimuksissa, silmistä tällä hetkellä terveen paperit (1v.), hyvähän ne olisi tutkia myöhemminkin uudestaan, polvet 0/0.
Lonkka- ja kyynärkuvien tulokset tulevat aikanaan, kiitos Taru!

Nuori turkkinsa pudottanut Minni (S. Hirume Go) Latvian voittajanäyttelyssä jun eri 1, sa, jun sert, Vsp ja Latvian juniorivoittaja-15. Kiitos ja onnea Henna!

Saga (S. Asahi Go) Iitissä Rop ja sert, nuori Minni jun eri1, sa, pn-4. Onnea ja kiitos Taru ja Henna!

Manu (S. Amadokoro) lonkat C/C ja kyynärpäät 0/0, kiitos Matti!

Tinka (S. Coyote Wilow) SM-Tokossa Alo-2 tulos 158,5 p. Onnea Noora!

Tinka (S. Coyote Willow) TOKO Alo-1 tulos huikeilla pisteillä 191,5. Onnea Noora!

Mätsärissä nuorien koirien kanssa ja mukana Xena veteraaneissa. Nuoret asiallisesti mukana keräämässä kokemusta, Xena (Diamond Bluff Paris Texas) Bis-vet 2.

H-pentue täytti kesäkuussa 1 v. Onnea Minni, Helka ja Vili!

Isla (S. Basecamp) käväisi aiemmin keväällä starttaamassa epäviralliset mölliagit mukavalla radalla ja sijoituksella. Onnea ja kiitos Marika!

Hyrrä (S. Bonanza) ekassa TOKO-kokeessa Alo 3-tulos, tästä hyvä jatkaa, onnea Jennalle debyytistä!

Ginko (S. Ichou Go) starttasi virallisissa agikisoissa tuloksena toiselta radalta hienosti midi-1 eh 10 ja sijoituksena luokan toinen. Onnea Hanna-Leena, tästä hyvä jatkaa!

Hyrrälle (S. Bonanza) tulos rallytokossa alo 86 p ja siis hyväksytty tulos. Loistavaa ja onnea Jenna!
Kaksikolle myös mölliagissa kolmas sija, hienoa ja onnea jatkoon!

Rion (Justus Rio Bravo) kanssa pelastushaun loppupäiväkoe hyväksytty

Nuoret japsit Manu (S. Amadokoro) ja Minni (S. Hirume Go) pyörähtivät näytelmissä omistajineen eh:n arvoisesti, joka on erittäin hyvä tulos.
Kiitos ja onnea molemmille!

Mukana muutamissa koulutuksissa aussieiden kera jäljestyksen ja pelastushaun merkeissä kevään ja alkukesän aikana. Hyviä koulutuksia, hyviä oppeja, kiitos!

Päivitetty uusia kuvia tmv. seuraaville sivuille Aksu (Accel of God Mount), Daco (S. Delaware River), Saaga (S. Asahi Go), Isla (S. Basecamp), Manu (A. Amadokoro), Minni (S. Hirume Go), Naksu (S. Badlands), Haiku (S. Amargosa), Cäry (S. Arroyo), Cinna (S. Crestone Peak), Ginko (S. Ichou Go) , Källi (S. Amaranth), Hyrrä (S. Bonanza), Xena (Diamond Bluff Paris Texas), Haru (Naomi of Konparu Wakata JP), Riimi (S. Chickadee), Vili (S. Hiashi Go), Luca (S. Azurite Peak), Gila (S. Blackbird) ja Rii (Justus Rio Bravo)
Kiitos kaunis kasvattien omistajille kuvista! Päivitellään lisää vielä!

Riffin (S. Deputy Sheriff) kanssa jälkikokeessa 174 p.


Kuten ollaan aina sanottu, me ei harrasteta palkintojen vuoksi. Mutta ylläoleva kaunis muistaminen lämmitti mieltä.
Kiitos aktiiviset kasvatinomistajat, tätä kasvattajan palkintoa ei olisi saatu ilman teitä!!!
Kiitos Australianpaimenkoirat ry vuoden paimenkoira 2014 palkinnosta Riffille ja Snowtime´s kasvattajaluokassa sijalla 2.

Ginko (S. Ichou Go) mölliagilityssä toinen sija, hienoa!

7.4.2015 Riffi (S. Deputy Sheriff) ja Rio (Justus Rio Bravo) virallisessa silmäpeilissä ja asiat kummallakin ok.
Riffin toisesta silmästä löytyi yksi ylimääräinen ripsi, joka ei haittaa mitään. Riffi on peilattu silmiltään nyt seitsemän kertaa, kaksi kertaa ripsi on näkynyt ja viidesti ei.

Toukokuun ekana viikonloppuna tuli sertikuulumisten sarja;
Lahdessa 1.5. Manu (S. Amadokoro) nuo eri 1, Pu-3 ja sert sekä aivan kalju Minni (S. Hirume Go) jun eri 1, Pn-4, sert. Onnea Matti, Maiju ja Henna!
Italiassa Manun velipoika Aky (S. Akiyoshidai) toistamiseen Rop ja Sert. Onnea Luisella!

Nelli (S. Natsuko) kävi ortopedin tutkimuksissa ja valitettavasti Nelliltä löytyi lonkkaniveldysplasia ja nivelrikko.
Epävirallisessa tutkimuksessa lisäksi tutkittiin Nellin etuosa, selkä ja polvet, jotka onneksi ok. Kiitos Outi Nellin hyvästä hoidosta, toivomme kaikki Nellille kaikkea hyvää.


Aksu (Accel of God Mount JP) täytti 12 v. 27.4.2015

Rion (Justus Rio Bravo) kanssa pelastushaun hyväksytty peruskoe Lappeenrannassa 25.4.2015

Tinkalle (S. Coyote Willow) ja Nooralle TOKO ALO-1 tulos hienoilla pisteillä 191,5, onnea!

Y-pennut ovat kaikki muuttaneet omiin hyviin koteihinsa, onnea matkaan!
Pennuille on tehty omat sivut ja lisätty kuvat; Yoshihiro, Yadake, Yamaguruma, Yoko

 

Iitan ja Danyn pennut (Y-pentue) täyttivät kuusi viikkoa ja sen kunniaksi pääsivät sirutettavaksi ja eläinlääkärille tarkastettavaksi.
Pennuille asiat kunnossa, poikapennun kivekset oli tunnettavissa, mutta ei vielä paikallaan, kuten japseilla tässä iässä monestin on. Reippaita pentuja.
Nämä pennut ovat varattuja. Me ja pennut ollaan saatu myös paljon mukavia vieraita viimeaikoina, kiitos kaikille, on ollut mukava nähdä!
 

Haemme yhteistyökotia australianpaimenkoiran narttupennulle kesällä 2015. Pentu ei ole oma kasvatti.
Meillä on ollut lukuisia ja pelkästään mukavia yhteistyökokemuksia yhteistyökoirista vuosien varrella. Kysy lisää Merjalta jos kiinnostaa!

Seriffin (S. Deputy Sheriff) kanssa korkattiin TOKO:n avoin luokka, vaikka alunperin ei ollut suunnitelmia tähän lajiin, joten vasta hiljattain alettiin valmistautumaan sen kanssa TOKO:n suuntaan.
Se mikä toimi oli mm. paikkamakuu, nouto, seuraaminen. Mikä tarvitsee harjaannusta on mm. kaket, jotka nollasi (pysyi maassa kuin tatti) ja luoksetulossa teki rivakan läpijuoksun.
Hyvällä fiiliksellä kuitenkin 3-tulos.

Imatralla näyttelyssä ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa Minni (S. Hirume Go) ja hienosti jun Eri 3. Mukava veteraaneissa isovanhemmat eli Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) ja Sendo (S. Sendoh), Harulle veteraaninartuilla eri 2 ja Sendolle eh 2. Melli (S. Shinju) pyörähti veteraaniluokassa Jyväskylässä ollen VSP-vet ja PN-3, onnea Soile! Kiitos Henna!

Rio (Justus Rio Bravo) 4 vuotta 5.4.

Hyrrä (S. Bonanza) korkkasi kisauransa, tällä kertaa ei tulosta mutta hyvä alku nuorelle Hyrrälle. Tästä hyvä jatkaa!

O-pentueen pojille onnittelut 21.3. 6-vuotta! Oosalle ajatuksemme sinne sateenkaarisillalle.

 

Snowtime´s koirat ovat mölleilleet talven aikana ahkerasti; mölliagilityssä hienosti ovat kisanneet Ginko (S. Ichou Go) sekä nuori Manu (S. Amadokoro), onnea molemmille, hyvää työtä!
Toko-mölleissä puolestaan pyörähti Haru (Naomi of Konparu Wakata JP), joka talven ajan on keskittynyt enemmän agilityyn. Harulla oli hauskaa Alo 3-tuloksen edestä :)
Riffi (S. Depuyu Sheriff) avoimessa luokassa 3-tulos niinikään.

Palveluskoirayhdistys muisti vuosikokouksessaan 2014 BH:n suorittaneita koirakoita, joiden joukkoon kuului myös Rio (Justus Rio Bravo), kiitos kannustuksesta!

Minni (S. Hirume Go) kolmannessa pentunäyttelyssään ROP-pentu, kiitos ja onnea Henna!!

Iitan ja Danyn pennut täyttävät pian kaksi viikkoa. Pennut ovat kasvaneet tasaisesti ja Iita hoitaa niitä huolella. Pentueelle on kuvagalleriassa oma kansio.
Pennuista löytyy lisää tietoa pennut-sivulta ja niistä voi tiedustella meiltä. Uros- tai narttupentu etsii myös sijoituskotia.
Yhdistelmä oli jo kauan toiveissa ja suunnitelmissa. Kiitos Rakel, että tämä oli mahdollista.

Tinkan (S. Coyote Willow) virallinen selkätulos LTV0 ja SPO 0

Japaninpystykorvan pentuja syntynyt 1.3.2015! 3 narttua ja 1 uros
Snowtime´s kasvateille Iitalle (Snowtime´s Iwahige Go) ja Danylle (Fi Mva Snowtime´s Rikugien)
 

Cinnan (S. Crestone Peak) virallinen selkätulos tuli Koiranettiin, LTV0 SPO 0 eli ok. Kiitos Mia!

Australianpaimenkoirat ry:n vuoden 2014 koirat;
Vuoden 2014 paimenkoira 1. Snowtime´s Deputy Sheriff, 3. Justus Rio Bravo ja 4. Diamond Bluff Paris Texas
Vuoden 2014 pk-koira 3. Snowtime´s Dusty Desert ja Vuoden hakukoira palkinto Snowtime´s Dusty Desert
Kiitos aussie ry ja onnittelut Kikka & Dusty!
 

Snowtime´s aussiet feat. Sieppu & co. rakennusetsinnän ja yhteislenkkeilyn merkeissä Lappeenrannassa.
Kiitos kaikille, olipa ihana nähdä. Kiitos Anulle ja Lutulle järkkäilyistä!! Lataillaan kuvia galleriaan lähipäivien aikana!

Uudet kotisivut ovat työn alla. Kiitos kaikille kuulumisista ja kuvista!

Saga (S. Asahi Go) Tuusniemellä jun Eh 1. Tuomari oli tarkkana, mutta silti arvostelu hyvä, onnea ja kiitos Taru!!

Minni (S. Hirume Go) ensimmäisessä pentunäyttelyssään PEK2 ja toisessa hienosti ROP-pentu, kiitos ja onnea Henna!!

Cinnan (S. Crestone Peak) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0. Selkäkuvat lähtivät eteenpäin ok mutta odotellaan nyt vielä virallinen lausunto

 Xena (Diamond Bluff Paris Texas) täytti 11 v.

Naomi (S. Nyoko) RIP, syynä pahanlaatuiset kasvaimet. Osanottomme Naomin perheelle, Naomilla oli paras mahdollinen koti!

Tintille (S. Tsuru Ran) tehtiin 8 vuotiaana täydellinen terveystarkastus, jossa sydänultrakin oli ok

Gilan (S. Blackbird) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, LTV0

Ilin (S. Buffalo Peak) lonkat A/A, kyynärpäät 1/0, LTV0

Tintti (S. Tsuru Ran) 8 v. 2015 terveystutkimuksissa; sydämen kuuntelutulos ok, yleistutkimuksen tulos ok

Lämmin kiitos kaikille kuulumisista ja joulutervehdyksissä! Niitä on ollut aivan ihana saada, kiitos!
Toivotamme kaikille oikein mukavaa ja rauhaisaa joulunaikaa ja onnellista tulevaa vuotta 2015!

Islan (S. Basecamp) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä ok ja LTV 0. Kiitos Marika!

Tinka (S. Coyote Willow) ekassa TOKO-kokeessaan hienosti 181 p, 1 -tulos ja KP. Loistavaa, onnea Noora!

Hyrrä (S. Bonanza) lonkat A/A, kyynärät 0/0. Polvet ja olkapäät epävirallisesti ok. LTV1. Kiitos Laura!

Silmäpeilissä Gila (S. Blackbird), Ili (S. Buffalo Peak) ja Isla (S. Basecamp), kaikilla silmät ok ,edelleen ennen ja jälkeen tippojen

B-pentue täytti 1 v. ja K-pentue 2 v. joulukuussa, paljon onnea kaikille!

Rio (Justus Rio Bravo) kävi korkkaamassa pelastuskokeet haun puolelta, pikkuisen nopealla suunnittelulla ja varoitusajalla, koska alunperin Riffille (S. Deputy Sheriff) ajateltu jälkikoe peruuntui.
Tällä kertaa tulosta ei tullut, mutta asiallisella mallilla Rio on, joten tästä on hyvä jatkaa

Veljekset Aky (S. Akiyoshidai) ja Manu (S. Amadokoro) piipahtivat samana viikonloppuna näyttelyissä eri puolella Eurooppaa:
Aky ROP ja Manulle messarissa Eri. Onnea Luisella ja Matti!
Manulle ja esittäjälleen tuli kiire yhtä aikaa pyörivään toisen rodun kehään, joten valitettavasti Manu ei tällä kertaa ehtinyt jäämään kilpailuluokkaan.

Ihan vain mielenkiinnosta teetetty Iitan (S. Iwahige Go) DNA-testiseula (MyDogDNA) paljasti että Iita ei kanna testeissä testattuja sairausgeenejä.

23.11. S-pentueemme täyttää 10 vuotta. Onnittelut ja toivotaan vielä monta hyvää vuotta!

Ginko (S. Ichou Go) agin möllikisoissa, tuloksella 5. ja sijoituksella 5. Hienoa Hanna-Leena, tästä hyvä jatkaa.

Timin (Mimisaki) pentueesta sateenkaarisillalle siirtyi Pyry 13 vuoden iässä.
Voimia Pyryn perheelle ja kasvattajalle ikävään.

RIP Oosa (S. Okinawa) . Oosa menehtyi 10.11.2014. Voimia Makkosen perheelle suruun, Oosalla oli paras mahdollinen koti. Oosan avaustulokset päivitetty sen sivulle.

Shiro (S. Isshou Go) Jyväskylän näyttelyssä avoimessa luokassa tuloksena Eri 3.

Xena (Diamond Bluff Paris Texas) Jyväskylässä pelastushaun loppukokeessa (päivä), hyväksytty tulos.
Muutamaan kokeeseen oltiin myös varasijalla, Xenan sekä poikansa kanssa.

Riesulle (S. Deep South) ja Siirille agista mainioita tuloksia, joista päällimmäisenä 0 kolmosissa, onnea!

T-pentue saavuttaa jo veteraani-iän 23.10. Paljon onnea Tatu, Tami, Tintti ja Tikru!!

Xenan (Diamond Bluff Paris Texas) kanssa pelastushakukokeeessa (loppupimeä) hyväksytty tulos.
Hallintaosuus ok ja noin 3 ha:n alueelta löytyi pimeässä 3 maalimiestä määrätyssä ajassa.
Xena on vielä huippukunnossa, toki koiran ehdoilla mennään.
Riffi (S. Deputy Sheriff) oli samaan kokeeseen jäljelle varasijalla, koska muistin ilmoittaa vasta kun jälkiosuus oli jo täyttynyt.

On ollut ihana nähdä teitä kasvatinomistajia kuluneen syksyn aikana tai olla muuten yhteydessä ja kuulla kuulumisia, kaunis kiitos siitä!
Paljon on myös uusia kuvia, joita päivitellään lisää tänne, kun saadaan toivottavasti nämä nettisivut uudistettua syksyn aikana.Syksyllä pyörähdettiin taas patikkareissulla neljän koiran kera.

Syyskuussa Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) täytti 8 v. ja Norin ja Ricon pentue vuoden, onnea!!

Manu (S. Amadokoro) käväisi ensimmäisessä näyttelyssään tuloksena mukavasti jun Eh, onnea ja kiitos Matti!

 

Islan pennut ovat löytäneet omat kodit

Dusty (S. Dusty Desert) jälkikokeessa ja tuloksena JK3, onnea Kikka!

Lämmin kiitos Islan omistajalle Essille yhteistyöstä! Olemme kiitollisia, että olemme löytäneet loistavia yhteistyökoteja koirille ja samalla saaneet monia hyviä ystäviä.
Lämmin kiitos teille kaikille!

Tietokoneen vaihdon vuoksi kotisivujen päivitys ja uudistus edelleen työn alla

Aussienpennut kävivät pentutarkastuksessa, sirutettavina ja silmäpeilissä (luonnollisesti ennen ja jälkeen tippojen).
Kaikilla asiat kunnossa, lisähuomautuksella "hyvin reippaita ja iloisia pentuja".
Pennut ovat nyt myös rekisterissä.  Pennuista löytyy kuvia galleriasta.

Olemme saaneet koirien kanssa viime aikoina paljon mukavia vieraita. Kiitos kaikille, on ollut mukava nähdä ja tutustua.

Melli (S. Shinju) piipahti Kouvolan ja Heinolan näyttelyissä. Toisena päivänä VSP ja VSP-vet ja toisenakin päivänä VSP-vet, onnea Soile!

Ginko (S. Ichou Go) epävirallisissa agikisoissa kisaavien luokassa neljäs siistillä radalla. Onnea Hanna-Leena!

Meillä oli ilo ja kunnia saatella Vilman ja Ricon japsinpennut omiin, hyviin koteihinsa.
Lämmin kiitos yhteistyöstä tämän pentueen mahdollistamiseksi ihanat Anne ja Liisa! Kuvasta Kiitos Pauliina Ravattinen.


Snowtime´s Tadao ja sisarukset Hareyaka & Hirume


Snowtime´s Akaishi-Dake, kiitos Onin kuvista Niina!

Kuopion kansainvälisessä koiranäyttelyssä oli perjantaille ilmoittautunut kolme japsikasvattia.
Nuori Oni (S. Akaishi-Dake) ensimmäistä kertaa ja tuloksena junioriluokan urosten voitto kera SA:n.
Sendo (S. Sendoh) veteraaneissa VSP-vet ja Iita (S. Iwahige) avo Eh. Kiitos Niina ja Virpi, ja onnittelut!!
Helsingin maailmanvoittajanäyttelyn sekä Japsi Open Shown jätimme mieluusti väliin, sillä pennut veivät näistä tapahtumista voiton.
Paikalla Snowtime´s kasvatteja edusti Saga (S. Asahi Go), joka sai mukavan arvostelun ja Eh:n ja turkiton Shiro (S. Isshou Go) jolle H. Kiitos Taru,Terhi ja Hanna!
Päivitetty Sagan sivulle uusi kuva, josta kiitos Taru ja Terhi!
 Melli (S. Shinju) oli mukana Open show:ssa, jossa se sijoittui veteraaniluokassa toiseksi Aksun toisen tyttären, Kertun, jälkeen.
Mellin jälkeläisluokka Saarnion kennelistä oli Open shown paras jälkeläisryhmä, paljon onnea Soile!

Dusty (S. Dusty Desert) kävi MH-kuvauksessa

29.7. N-pentue täytti 6 vuotta. Onnea!

Riesu (S. Deep South) ekaa kertaa ASCA:n agikisoissa, tuloksena JS-N , onnea Siiri!

Saga (S. Asahi Go) ekaa kertaa virallisessa luokassa Ristiinassa jun Eh 1, onnea Taru!

Heinäkuussa vuosia täyttivät D-pentue 6 v. sekä U-pentue 5 v. Onnea !


ASCA paimennuskisoissa 19. - 20.7.2014
Riffi (S. Deputy Sheriff) teki viikonloppuna kuusi rataa ja sai jokaisesta hyväksytyn tuloksen ja siten "koularit" OTDd STDc OTDs 1st leg.
Lauantaina lampailla alokasluokassa 3., naudoilla alokasluokassa 3. ja ankoilla avoimessa luokassa hyväksytty rata
Sunnuntaina lampailla avoimessa luokassa 3., naudoilla alokasluokassa 2. ja ankoilla avoimessa 2.
Riffi siirtyy kilpailemaan naudoilla ja lampailla avoimeen luokkaan (open), ja ankoilla voittajaan (advanced).
Riolle (Justus Rio Bravo) avoimen luokan lampailla hyväksytyt radat, lauantaina luokkansa 3. ja sunnuntaina 1. kisan korkeimmilla avoimen luokan pisteillä ja siten High in Trial Open Class.
Myös ankoilla avoimesta luokasta tulos ja "koularit" OTDds ja siirtyi näillä voittajaluokkaan. Debyytti voittajaluokassa sekä ensimmäinen lehmäpaimennus oli kokemuksen kartuttamista, joskin hyvää työtä nuori Rio teki.
Xena (Diamond Bluff Paris Texas) - 10 v. - oli mukana vanhuskoiran mielen virkistykseksi, mutta vielä mummokoira ei mielestään ole naftaliiniin valmis, ja niin vain sunnuntaina naudoilla avoimen luokan voitto ja OTDc 1st leg. Legi oli lähellä lauantainakin.
Kiitos suuresti Pialle kaikesta ja kaikille mukana olleissa mukavasta seurasta. Kaikki eläimet ja seura olivat mukavia.
Samoissa kisoissa B-pentujen isä Link sai viimeisen tarvittavan voittajaluokan tuloksensa nautakokeesta ja siten Linkistä tuli ASCA:n käyttövalio, WTCH: Congrats Maja!

Paimennusklinikalla Rion ja Riffin kanssa 17. - 18.7.2014. Oikein loistava klinikka, kouluttajana Marti Parrish, USA

Japsinpennut ovat kasvaneet kovasti ja käyneet jo ekoja kertoja ulkoilmassa. Uusia kuvia lisätty galleriaan.

Australianpaimenkoiran pentuja syntynyt Islalle ja Riffille 14.7 2014. 3 urosta (musta, punainen ja red merle) ja 2 narttua (musta ja red merle), kaikki pitkillä hännillä


Gila (S. Blackbird) nauttii kesästä!!

Tuoreimmassa aussielehdessä, joka tupsahti, oli nimeni yhteystietoineen edelleen erheellisesti toimikunnan yhteystiedoissa.
Mainittakoon, että en ole enää vuosikokouksen eli alkuvuoden 2014 jälkeen ollut varsinainen jäsen toimikuntatyöskentelyssä muihin kiireisiini vedoten.
Siitä eteenpäin olen luvannut olla tarvittaessa vain konsultoitavissa :)

Samaisessa lehdessä julkaistiin vuoden 2013 palkitut koirakot. Kiitän kannustuksesta omien ja kasvattieni puolesta:
Paimennus:
1. S. Deputy Sheriff
2. Justus Rio Bravo
3. Diamond Bluff Paris Texas
4. S. Dusty Desert
PK:
jaettu 5. sija S. Dusty Desert
TOKO:
10. S Dusty Desert
 

8.7. 2014 Vilman ja Ricon japsinpennut täyttivät 2 viikkoa. Pennut ja emo ovat voineet hyvin.
Pentueeseen oli jokunen alustava varaus ja yhteydenotto, joten tällä hetkellä pennut ovat varattuja.

Nettisivujen päivitys laahaa edelleen tietokoneen vaihdon myötä

Ladattu useita videoita Riffin (S. Deputy Sheriff) ja Islan (Fätorpet´s Aubretia) työskentelystä verkkoon, pyydettäessä saatavilla.

24.6.2014 Vilmalla (S. Uchouran Go) ja Ricolla (S. Nishidake) on pentuja; kaksi narttua ja yksi uros.

Odotettavissa australianpaimenkoiran pentuja myöhemmin kesälle 2014
Lisää pentuja-sivulla
Kiitos ihanat Liisa, Anne ja Essi!!

Riimin (S. Chickadee) lonkat B/C, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet ja selkä normaali.

Tinka (S. Coyote Willow) junioriluokassa T. Esiintyi hyvin, turkittomuus korosti kevyttä vaikutelmaa.

Loppukevät on mennyt ahkerasti luonnossa liikkuen. Pikkuisen vähemmän on treenattu, toki vähän sitäkin. Hyvässä kunnossa ollut Xena-mummo (Diamond Bluff Paris Texas) kävi pelastushaun loppukokeessa vanhasta muistista. Kaksi ukkoa, hyvää työtä, mutta ei tulosta tällä kertaa. Jälkipuolella Riffin (S. Deputy Sheriff) kanssa, ei tulosta, mutta hallinta ok. Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) ja Iita (S. Iwahige Go) ovat puolestaan treenailleet agia ja tokoa.

Kesäkuun alkupuolella kävimme paimennusklinikalla Rion (Justus Rio Bravo) kanssa, oikein hyvä klinikka. Kiitos järjestelyistä Pialle!
Mukana hengailemassa olivat myös Gila (S. Blackbird) ja Hyrrä (S. Bonanza).

Dusty (S. Dusty Desert) kävi luonnetestissä  +199, laukausvarma.

Aika rientää, I-pennut täyttivät 4 v. Onnea! Myös Isla (Fätorpet´s Aubretia) täytti 4 v.
B-pennut täyttivät 6 kk. Jokainen niistä on touhunnut jotakin, käynyt pentukurssilla tai tutustumassa johonkin lajiin, pelastushakuun, tokoon tms. Kiva juttu!

Kiitos kuulumisista ja kuvista kasvattien omistajille, on ollut mukava saada molempia kaikenikäisistä kasvateista. Päivittelen paljon kuvia tänne lisää lähiaikoina.

Joensuun KV-näyttelyssä kolme japsikasvattia;
Sendo (S. Sendoh) veteraaneissa eri 2, sa ja pu-3. Iita (S. Iwahige Go) pn-3 ja sert. Saga (S. Asahi Go) molempina päivinä pentuluokan toinen KP.
Sagan veli Aky (S. Akiyoshidai) ensimmäisessä näyttelyssään Italiassa, sijoituksena 1 ja arvostelun mukaan erittäin lupaava. Kiitos ja onnittelut Taru, Terhi, Virpi ja Luisella!

Dustylle (S. Dusty Desert) hakukokeesta HK3! Paljon onnea Kikka! Viikon sisällä tämä kaksikko saavutti JK2, HK3 ja korkkasi myös tokon voittajaluokan.

Monitoimikoira Dusty (S. Dusty Desert) JK2!!

Rio (Justus Rio Bravo) läpäisi BH-kokeen

Pikkuisen aikaa on vierähtänyt sitten edellisten päivitysten, tietokoneen vaihdon vuoksi.


Aksu (Accel of God Mount JP) täytti 11 v.

Melli (S. Shinju) jälleen Rop-vet ja myös Pn-3, onnea Soile!

Päivitetty uusia kuvia, mm. Isla (Fätorpets Aubretia), Gila (S. Blackbird), Rico (S. Nishidake). Päivitellään lisää..

Mätsärissä on pyörähtänyt kevään aikana useita nuoria kasvatteja. Hienoa!

Tinkan (S. Coyote Willow) lonkat B/B ja kyynärpäät 0/0

Päivitetty Gilalle (S. Blackbird) uusi kuva

Silmäpeilissä maaliskuussa 2014 kävivät:
Tinka (S. Coyote Willow), Riffi (S. Deputy Sheriff), Isla (Fätorpets Aubretia) ja Rio (Justus Rio Bravo). Kaikilla silmät terveet

Japsien erkkarissa:
Saaga (S. Asahi Go) narttupennut 5 - 7 kk, sijoitus 4. ja KP
Sulo (S. Kuroshio) jun urokset Eri1
Sendo (S. Sendoh) vet urokset Eh2
Hime (S. Kashiwa) jun nartut Eh
Vilma (S. Uchouran Go) avo nartut H
Iita (S. Iwahige Go) avo nartut Eh
Melli (S. Shinju) vet Eri 3
Aksun (Accel of God Mount JP) jälkeläisluokalle sijoitus 2. KP (ryhmässä Int CH S. Shinju, Int CH S. Sendoh, Int Ch B.G. Deidamia ja S. Iwahige Go)
Aksun tyttären, Mellin (S. Shinju), jälkeläisluokka oli Bis-1 KP, tässä ryhmässä esiintyi Soilen (Saarnion kennel) kasvattamia Mellin jälkeläisiä,
joista kaikille taisi tulla sijoituksiakin, joukossa myös näyttelyn VSP, onnea vielä kaikille teille!!

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille, handlereille ja ystäville, oli oikein ihana nähdä! Sain myös esittää kasvattajaluokassa ryhmän, jonka sijoitus 5. Tuomarin sanoin epäyhtenäisin ryhmä, mikä ei ole ihme; luokassa oli juniorikoiria ja veteraanikoiria, kuten turkinvaihdolla oleva juniorinarttu ja muhkeaturkkinen veteraaniuros. Olemme käyttäneet myös ns. ulkosiitosta kasvatuksessamme. Epäyhtenäisyydestä tuomari mainitsi myös jälkeläisluokan arvostelussa. Kasvattaja- ja jälkeläisryhmän arvostelut löytyvät täältä.

Ginko (S. Ichou Go) epävirallisissa agikisoissa; nätti rata ja vain yksi virhe. Paljon onnea Hanna-Leena!

Päivitetty uusia kuvia Saagalle, Himelle, Sulolle, Gilalle, Riffille


Snowtime´s Kashiwa

O-pentue täytti jo 5 v! Onnittelut!!

Päivitetty kuva Manulle (S. Amadokoro) ja Naomille (S. Nyoko)

Melli (S. Shinju) Seinäjoen näyttelyssä Rop-vet ja BIS-vet-4. Onnea Soile!

Päivitetty Xenan (Diamond Bluff Paris Texas) sivulle kuva, kiitos Harriet!

Päivitetty kuvia Pikille (S. Black Phoebe). Kiitos Elli kuvista!

Päivitetty kuvia Hyrrälle (S. Bonanza), nuoremmalle Islalle (S. Basecamp) sekä vanhemmalle Islalle (Fätorpets Aubretia).
Kiitos kuvista Jenna ja Marika!

R-pentue täytti 1.3. 7 vuotta. Onnea !


Snowtime´s Blackbird, alias Gila, 11 viikkoa,
Sosiaalinen, avoin, reipas ja erinomaisella leikkidraivilla varustettu harrastusaussien alku.
Pentu on kulkenut mukana paljon erilaisissa paikoissa, sen kanssa on opeteltu arkisia asioita sekä perustottelevaisuutta.

Riesu (S. Deep South) agikisoissa, kolmosista 0 ja sijoitus 5. Onnea Siiri!

Daco (S. Delaware River) silmäpeilissä ja silmät terveet
 

Aika menee siivillä, B-pennuista viisi on muuttaneet omiin koteihinsa. Toivon vilpittömästi että pennuista kasvaisi jokaiselle teille kaikin puolin kelpoja kavereita.
 

Riffi (S. Deputy Sheriff) aussieyhdistyksen vuoden paimenkoira 2013, kiitos kannustuksesta.
Pisteitä kertyi kaikista kuudesta startista (lammas, ankka, nauta) ja joku legi. Alimmat starttipisteet alokasluokassa olivat 64 p ja avoimessa 85p.
Koirahan on ihan mainio, mutta se ohjaaja...Pyritään kehittymään edelleen!
Kaunis kiitos vuosien vieriessä neuvoneille, erityiset kiitokset Pialle.


Snowtime´s Akaishi-Dake

Päivitetty vihdoin kuvia ja kuulumisia; uusia kuvia Manulle (S. Amadokoro) ja Onille (S. Akaishi-Dake). Pojat ovat kasvaneet tasaisesti. Kiitos Matti ja Niina!!

Alkuvuodesta säiden niin salliessa Tinka (S. Coyote Willow) tutustui lampaisiin ja se näytti lupaavalta. Ihana oli nähdä teitä kaikkia, ja tietysti myös Riesua (S. Deep South) ! Myös Riimi (S. Chickadee) ja Caze (S. Cowrock) pyörähtivät samoissa merkeissä ja sekin näytti hyvältä, ihana oli nähdä teitä myös! Ginko (S. Ichou Go) puolestaan on jatkanut harrastustaan agin parissa, hienoa Hanna-Leena!

Ja Aky (S. Akiyoshidai) on kotiutunut hyvin omaan kotiinsa Italiaan.

B-pennuista ensimmäinen eli S. Basecamp muutti omaan kotiinsa. Onnea matkaan ja ollaan yhteydessä!

Sivujen päivitys laahaa, mutta pikkuhiljaa.. Päivitetty pentu-sivu eli eräs päivänselvä asia, joka ennen on sivulla ollutkin, mutta viimeisten muokkausten yhteydessä vahingossa jäänyt pois.
Eli kuten ennenkin aussiepentueen ollessa kyseessä, pentumme luovutetaan perheenjäseniksi vain vastuuntuntoisiin ja aktiivisiin koteihin, joissa on kokemusta koirista ja halua koiran kouluttamiseen. 

Rion pennut täyttivät 7 viikkoa. Aika menee vauhdilla.
Päivitetty kuvia pentujen kuva-albumiin. Oikein onnistuneita pönötyskuvia ei saatu, mutta jotain sinne päin.

Tammikuussa Xena (Diamond Bluff Paris Texas) täytti 10 v. ja C-pentueemme 1v. Onnea !
C-pentueesta lampaisiin tutustumassa on käynyt kolme, muitakin harrastuksia neideillä on ja peruskoulutustakin hyvällä mallilla

Pentujen isä Link ja ohjaajansa Maja on valittu Ruotsin käyttökoirayhdistyksen (SBK) TOKO treenitiimiin vuodelle 2014, mukaan valittiin 20 ns. lupaavinta koirakkoa.

Rion pennut kävivät silmäpeilissä ja kaikki kuusi ok. Pentutarkissa kaikki ok ja samalla pennut saivat sirut.
Autoilut ovat sujuneet kaikkien osalta hyvin, niin nytkin.
Pennut saivat myös nimet; B-pentue

Australianpaimenkoiran pentuja syntyi 12.12.2013 Riolle (Justus Rio Bravo) ja Linkille (Sugarwinds A Great Warrior)
Yhdistelmästä lisää infoa täällä.

Pennut täyttivät 5 viikkoa, leikkivät ja telmivät. Mukavasti on vieraita käynyt niitä ja meitä moikkaamassa.
Kuvia pennuista löytyy kuva-albumista


Sivujen päivitys laahaa edelleen, mutta pikkuhiljaa..Mukava on ollut saada kasvattien kuulumisia ja kuvia, kiitos! Päivittelen kuvia sivuille pian.

Daco (S. Delaware River) käväisi 5,5,-vuotiaana selkäkuvissa ja puhtaalta näytti, eli selkä ok. Kiitos Anu!
 

Vuosi 2013 jäi taakse. Saavutusten sijaan meille on edelleen tärkeintä, että kasvattimme ovat hyvissä ja huolehtivissa kodeissa.
Ne saavat myös liikuntaa, huolenpitoa ja aktivointia, ja useat harrastavat jotain lajia.
Omien koiriemme kanssa kävimme 2013 aikana kokeissa rauhalliseen tahtiin:
Eniten startteja teki Riffi (S. Deputy Sheriff) joka sai tuloksia paimennuksessa, TOKO:sta sekä pelastuskoirajäljeltä.
Xena (Diamond Bluff Paris Texas) teki hyväksyttyjä tuloksia myös paimennuksessa ja pelatuskoirakokeessa
Rio (Justus Rio Bravo) suoritti ASCA:n alokasluokan lampailla ja ankoilla, ja starttasi avoimessa luokassa (ankka) voittaen hyväksytyllä radalla
Aussiekasvateista monitoimikoira Dusty (S. Dusty Desert) starttasi useammassa lajissa, joista tuloksena mm. HK1, HK2, JK1, STDd ja TOKO AVO-1. Onnea Kikka!
Riesu (S. Deep South) jatkoi kisoja agissa, tuloksena hienoja ratoja sekä edustus SM-kisoissa. Onnea Siiri!
 Nori-japsi (Lumivyöryn Querida Doce) kisasi hienosti agissa, onnea Maria!
Näyttelyissä käytiin vain pari kertaa, mukava oli viedä muutamaa kasvattiakin.
Kiitos Virpi, Saarika ja Rakel että saimme Sendon (S. Sendoh), Sissin (S. Ki-Ebine) ja Danyn (S. Rikugien) näille reissuille mukaan!
Kiitos ja onnittelut myös Soile, jo veteraani-ikäinen Melli (S. Shinju) oli useasti Rop-vet ja kerran Bis-vet-3!!
Haru (Naomi of Konparu Wakata JP) saavutti Riikassa Kansainvälisen ja Latvian valion arvot
Iita (S. Iwahige Go) oli parissa näyttelyssä, joista tuloksina Eh ja Vara-Cacib
Onnittelut myös Aksun (Accel of God Mount JP) ja Timin (Mimisaki) lapsukaisten omistajille vuoden 2013 tuloksien johdosta!
Kuten vuosiin aina, myös vuoteen 2013 sisältyi iloja ja suruja.
Kaksi kasvattiamme menehtyi, toinen vanhana vanhuuden vaivoihin ja toinen nuorena tapaturmaisesti.
Ihana oli puolestaan nähdä pentujen syntyvän ja kaikkien löytävän hyvät kodit.
Lämmin kiitos kaikille Snowtime´s koirien ja sijoituskoirien omistajille
Erityisen lämmin kiitos yhteistyöstä Riesun ja Norin omistajille
Tästä jatketaan uuteen vuoteen 2014..


Aky (S. Akiyoshidai)

 

Vuoden 2013 tuloksia, uutisia ja kuulumisia

 


 

 

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 23. tammikuuta 2080